Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Manžel pomohl Janě splnit dávný sen o knize: I díky nim bude speciální sanitka dělat radost dál

Autor: jel - 
12. března 2024
18:46

Paní Jana měla veliký sen. Přála si vydat knihu, kterou sama napsala a její dcera ilustrovala. Přání jí pomohl splnit její manžel. Pro Janu bylo nejvíc to, že knížku viděla v rukou čtenářů, proto se rozhodla ji prodávat za dobrovolný příspěvek a výtěžek věnovala Sanitce splněných snů.

Janě Ilčíkové z Dubňan se nedávno splnil velký sen. S pomocí svého manžela vydala knihu s názvem Nes světlo, Jano! Tu sama napsala a ilustrovala ji její dcera. Nešlo ji ale o výdělek nebo něco podobného, přála si jenom vidět knihu v rukou šťastných čtenářů.

„Spisovatelka se rozhodla, že kniha bude k mání za dobrovolný příspěvek. A takový si zaslouží přijít zas jen na dobrou věc,“ popsala celou situaci záchranářka a zakladatelka projektu Sanitka splněných snů Petra Homolová.

Právě tomuto nádhernému projektu, který pomáhá imobilním lidem plnit jejich přání, jako například podívat se na oblíbené místo nebo navštívit příbuzné, věnovala Jana veškerý dobrovolný výtěžek z prodeje knihy. Bylo to celých 80 tisíc korun. 

Jana si tak splnila svůj sen a i díky ní se splní sny i dalším lidem. „Naše nesmírná vděčnost je umocněna i osobním setkáním. Tak láskyplnou osobu nám bylo velkou ctí poznat a věříme, že se budeme setkávat i v budoucnu,“ poděkovala Homolová.

V galerii se můžete podívat na to, jaká přání už Sanitka splněných snů vyplnila.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi