Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nemocnou Boženu dojali dobrovolníci ze Sanitky přání: Za kamarádkou v náručí!

Autor: pma - 
21. února 2024
17:23

Krásné chvíle zažila třiasedmdesátiletá paní Božena. Ta kvůli vážné nemoci skončila v Domácím hospicu Ledax v Českých Budějovicích. Moc si přála, aby se mohla vydat za svou dlouholetou kamarádkou do Lomnice nad Lužnicí. Členové projektu Sanitka přání tužbu splnili a dokonce seniorku přenesli v náručí přes práh. 

V Domácím hospicu Ledax v Českých Budějovicích je paní Božena (73) kvůli vážné nemoci již dlouhou dobu. Před nedávnem jí pracovnice představily projekt Sanitka přání, který plní tužby těch, kteří svá přání nemohou sami uskutečnit. Sen paní Boženy byl velmi skromný - vidět svou kamarádku z Lomnice nad Lužnicí a popovídat si s ní. 

„A to se také podařilo! I když odpoledne bylo náročné, setkání přineslo všem úsměvy na tváři,“ popsali dobrovolníci. O seniorku bylo skutečně skvěle postaráno. Jeden z členů posádky ji dokonce přenesl v náručí přes práh do domu. „Jsme rádi, že jsme mohli splnit přání pro paní Boženu,“ dodali na sociální síti dobrovolníci. 

Jejich činy opakovaně chválí i široká veřejnost. „To bylo od něho hezké, přenesl ji v náručí přes práh jejího domu, jako nevěstu,“ chválila Dobromila. „U vašich příspěvků vždy brečím! Jste úžasní,“ nechala se slyšet Michaela. 

Sanitka přání se snaží plnit poslední přání osob na sklonku života, a to za pomoci dobrovolníků a vlastní sanitky. První nápad vzešel od nizozemského sanitáře Keese Veldboera v roce 2007. Ten splnil přání těžce nemocnému námořníkovi, který se sanitáři během převozu do nemocnice svěřil, jak moc se chce alespoň ještě jednou za život vrátit na loď.

Video  Lukáš (21) se díky Sanitce splněných přání setkal s oblíbenými celebritami  - Sanitka splněných přání
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi