Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Alena z Pošty pro tebe, kterou proklela máma: V dětství mě týrala! Nemá hrob, její urna je v prádelně...

Autor: Luboš Procházka - 
12. února 2024
05:00

Kdo by si nepamatoval jeden z dílů Pošty pro tebe, v němž v roce 2007 proklela vlastní máma svoji dceru Alenu Horáčkovou. Ta nyní poskytla otevřený rozhovor serveru Info.cz, v němž popsala, co se mezi ní a matkou, která je již po smrti, údajně stalo. A je to síla!

Alena Horáčková prodává v posledních letech časopis Nový Prostor, pro který také dělá rozhovory s VIP osobnostmi. Málokdo by řekl, že je to právě Alena z vyhrocené Pošty pro tebe, přes kterou ji tehdy hledala maminka Bohumila Karásková. „Toužím po tom jednou tě uvidět, toužím po tom jednou přivinout tvoje děti k sobě, alespoň je pohladit. Je to jediný, po čem toužím, než umřu, Alenko,“ prohlásila tehdy uplakaně, když viděla dceru na obrazovce, jak sedí za stěnou.

„Ne, za tímto životem jsem udělala tlustou čáru a nemíním ji překročit,“ byla rázná Alena. Její matka se pak zvedla z gauče a za chůze zakřičela: „Proklínám tě a proklínám tvoje děti.“ Alena zvýšeným hlasem reagovala slovy: „Ne poprvý, ne naposled!“

Byla ve vězení

Když Alena pustila video reportérce Info.cz, prohlásila: „Možná jsem tam byla tvrdá. Byla jsem asi, viďte? Ale tam jsem prostě musela být tvrdá,“ vysvětlovala s tím, že její maminka zemřela v roce 2016. „Bylo to v době, kdy jsem byla ve vězení (kvůli neplacení alimentů na syna, pozn. red.). „Přiznám se, nebyla jsem na pohřbu,“ doplnila s tím, že máma nemá hrob. „Její urna je zavřená v prádelně,“ dodala. Popsala také, co se přesně mezi ní a matkou stalo. 

Zlomený nos

Prý ji i další děti týrala. „Dneska se tomu říká týrání, tehdy se tomu říkalo výprask. Jednou jsem měla zlomený nos za to, že bratr přinesl ze školy pětku, protože neudělal domácí přípravu. Respektive já jsem s ním neudělala domácí přípravu. Takže jsem to odnesla já,“ dodala s tím, že pak v 15 letech kvůli týrání poprvé odešla z domova.

Co také zaznělo?

O noži v břiše

„Druhý manžel měl epilepsii, k ní se mu přidala schizofrenie, vrazil mi nůž do břicha a já jsem od něj utekla. Syn zůstal u manžela. Odešla jsem s dcerami do azylového domu ve Svitavách. Našel nás a napadl. Tak nás odvezli do Prahy do chráněného azylového domu.“

O vězení

„Soud rozhodl, že jsem platila dobrovolný příspěvek na výchovu syna, nikoli »výživné«, a neplnila tak to, co stanovil soud při rozvodu. Tak jsem si šla na půl roku »odpočinout«.“

Vendy O ( 13. února 2024 11:47 )

Vím, jak vzniká epilepsie, jen tady mi to přijde z chlastu či drog.

Vendy O ( 13. února 2024 11:45 )

👍 👍 👍

beruna ( 13. února 2024 01:08 )

Epilepsie se může rozvinout i po úrazu hlavy, nebo třeba i po opakovaných úderech do hlavy - vím o jedné paní, u které se rozvinula epilepsie, protože ji manžel dlouhodobě mlátil a fackoval. I to se bohužel může stát.

beruna ( 13. února 2024 01:01 )

Jděte do háje s "chudákem maminkou". To, co tenkrát tahle "maminka" předvedla před kamerou, stačilo.

beruna ( 13. února 2024 00:59 )

Ta baba byla odpudivá manipulativní hysterka, která ze sebe před kamerou dělala ubohou milou stařenku, a přitom to byla jedubaba, plná zloby. Buď falešně přecukrovaná paninka, nebo zlá fúrie, nic mezi tím, nic normálního. Není divu, že se s ní dcera nechtěla vůbec setkat. Ať je dcera jakákoli, nejspíš měla dobrý důvod odstřihnout matku ze svého dospělého života. Starý člověk nemá automaticky právo na úctu, vděčnost a lásku od svých dětí, pokud se k nim choval špatně.

Zobrazit celou diskusi