Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Dělám to pro lidi!“ Starostka utrácí statisíce z rozpočtu za letenky a kadeřníka

Autor: rc - 
12. února 2024
20:00

Obrovské kritice čelí starostka malého amerického městečka Dolton. Tiffany Henyardová byla zvolena jako první žena do vedení obce v roce 2021. Nicméně od té doby její popularita rapidně klesla. Henyardová prý rozhazuje peníze města k osobním účelům. Platit si z nich má kadeřníka, stylistu i kosmetičku. Navíc prý utratila horentní sumu za letenky první třídy po Spojených státech!

Obec Dolton je malé městečko v americkém státě llinois, kde žije kolem 20 tisíc obyvatel. V roce 2021 byla do vedení obce zvolena Tiffany Henyardová, jež se v historii města stala první ženou ve funkci starostky. Ovšem její oblíbenost mezi lidmi od zvolení klesla. Henyardová čelí nařčení, že nekontrolovaně rozhazuje peníze!

Její plat prý činí bezmála 7 milionů Kč ročně a navíc utrácí za služby kadeřníků, kosmetiček a stylistů. Peníze daňových poplatníků jdou prý i na její billboardy, které jsou rozesety po širokém okolí. „Vy všichni zapomínáte, že jsem lídr,“ brání se podle informací britského deníku Daily Mail Henyardová. Ta navíc měla utratit zhruba 1,6 milionu Kč za letenky převážně první třídy do Portlandu, Austinu, Atlanty a New Yorku. Pobyt v New Yorku měl město vyjít na zhruba 301 tisíc Kč.

„Všechno, co děláme, je pro lidi,“ dodává starostka, která je aktivní i na sociálních sítích. Na snímcích má vždy elegantní oblečení a na jednom z nich vystupuje z luxusního SUV s osobním řidičem. Henyardová o sobě často mluví jako o „oblíbenkyni Boha“. Obyvatelé kritizují i to, že peníze utrácí za svou osobní ochranu. Při jedné akci věnované seniorům měla stáhnout policisty z ulice, aby jí stáli po boku jako osobní ochranka.  

Video  Seniorka v Brně nesla v tašce životní úspory, málem naletěla podvodníkům.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi