Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šťastlivec našel prastarý vzkaz v láhvi: Po 32 letech ho vyplavila bouře!

Autor: rc - 
4. února 2024
14:50

Neuvěřitelný nález uskutečnil Adam Travis, který žije v rezervaci Shinnecock. Dvaatřicetiletý muž se procházel podél močálu, když zahlédl starou láhev, v níž našel vzkaz! Ten v roce 1992 napsali v rámci školního projektu studenti střední školy na Long Islandu. Travis neváhal a vyfotil jej. Pak nález umístil na internet. 

Travis šel 1. února kolem močálu u pobřeží Shinnecock Bay, když si všiml láhve s dopisem uvnitř. „Náhodou jsem se ohlédl přes rameno, když jsem šel podél močálu,“ uvedl pro americký deník New York Post s tím, že se oblastí přehnala velká bouře, která na pobřeží vyplavila spoustu trosek. Právě na nich ležela láhev. Dvaatřicetiletý muž se ji rozhodl rozbít a uvnitř našel dopis, jenž sepsali v roce 1992 studenti střední školy Mattituck High School z Long Islandu. Vzkaz v láhvi informoval o třídním projektu, s nímž přišel oblíbený učitel Richard E. Brooks.

Travis se rozhodl o nálezu napsat na sociální síť Facebook a jeho příspěvek se stal virálním. Poté, co se mu podařilo spojit s rodinou Brookse, zjistil, že učitel zemřel v září minulého roku na Alzheimerovu chorobu. „Pan Brooks byl úžasný učitel. Byl to zábavný projekt. Nemohu uvěřit, že to bylo před 32 lety. Opravdu se chci setkat s tím, kdo našel tuto láhev!“ uvedl jeden ze studentů, který dopis napsal, Benny Doroski. Travis se navíc rozhodl setkat se synem Brookse Johnem (56) a láhev mu vrátit.

Video  Petr pomáhá hendikepovaným dětem: Nosí je na zádech na vrcholky hor  - Petr Laifert
Video se připravuje ...

j.p.toman ( 6. února 2024 08:19 )

Možná ji slepil...

Hoonza ( 6. února 2024 05:54 )

Asi chyba překladu... Nejdřív lahev rozbil aby se dostal ke vzkazu, potom ji chce vrátit majiteli...

MADONNA ( 4. února 2024 18:27 )

Krásná nostalgie...

Uživatel_5650027 ( 4. února 2024 15:17 )

Vzkaz v láhvi... hezký příběh 😊

Zobrazit celou diskusi