Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Manželé vyměnili město za opuštěný ostrov: Stali se z nich strážci majáku!

Autor: štt - 
12. ledna 2024
18:00

Strážce majáku. Existuje snad romantičtější povolání? Manželé z Oklahomy dlouho snili o životě mimo civilizaci. Když se jim naskytla možnost odjet na opuštěný ostrov, neváhali ani vteřinu.

Přestože se podíl lidí žijících ve městech stále navyšuje, romantická představa života mimo civilizaci člověka nikdy neopustila. Mezi tyto snílky patřili i Briana a Don Druyovi, kteří na měsíc vyměnili svůj pohodlný dům za maják. Jak se svěřili deníku Daily Mail, šlo o jejich nejlepší rozhodnutí.

Pár navíc ani nemusel opustit své dosavadní zaměstnání. Na Five Finger, jak se ostrůvek ležící u břehů Aljašky nazývá, je totiž nejen zdroj elektřiny ze solárního panelu, ale také připojení k internetu. Jedná se zkrátka o ideální místo pro někoho, kdo pro práci potřebuje ticho a klid.

Nepředstavujte si však žádnou exkluzivní dovolenou. Na starém majáku bylo neustále co opravovat. Po příjezdu zde například netekla teplá voda a pár musel instalovat nový bojler. Zároveň měli důležitý úkol – dbát na to, aby světlo majáku po celou dobu řádně svítilo.

Manželé nejraději vzpomínají na okolní přírodu. Společně pozorovali, jak se ve vlnách hemžili nejrůznější kytovci. Občas jen zavřeli oči a poslouchali zvuky šumícího moře, jimiž pronikaly hlasy keporkaků. 

Video  Jaké nástrahy skýtá letní románek?  - .
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi