Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Labuť z Karlovarska už nikdy nevzlétne: Syndrom andělského křídla má kvůli špatnému krmení?

Labuť s Karlovarska už nebude nikdy létat: Syndrom andělského křídla má kvůli špatnému krmení
Labuť s Karlovarska už nebude nikdy létat: Syndrom andělského křídla má kvůli špatnému krmení  (Autor: Drosera Bublava)
Autor: jel - 
28. prosince 2023
10:13

Záchranná stanice pro handicapované živočichy Drosera Bublava uvedla, že je lidé v posledních dnech často volají kvůli zraněné labuti v Karlových Varech. Ta má ale vývojovou vadu, takzvaný syndrom andělských křídel. Vada je neléčitelná a labuť už nebude nikdy létat.

Syndrom andělského křídla je vývojová vada často způsobená špatnou potravou s nedostatkem vitamínů a minerálních látek. Pro vodní ptáky je to typicky pečivo, které jim lidé často hází ze břehů. Naopak vhodnou potravou pro kachny, labutě a další vodní ptáky jsou pak obiloviny, ovesné vločky, odřezky ze zeleniny nebo například kukuřice či hrášek.

Deformované křídlo nelze nijak léčit ani operovat a zvíře už nebude nikdy létat. Labuť původem z Bochova přezimovává na řece v Karlových Varech, kam ji umístili zvířecí záchranáři. Kolemjdoucí se ale často domnívají, že je zraněná.

„Přátelé a kamarádi. V poslední době dostáváme mnoho telefonátů ohledně zraněné labutě v Karlových Varech . Není zraněná, ale má vrozenou vadu tzv. nemoc andělských křídel,“ popsala na sociální síti Drosera Bublava. „Prosíme o sdílení, ať se info o labuti dostane mezi širokou veřejnost. Moc díky,“ uzavřela stanice.

Video  Zápas samců o labutí samičku v Litoměřicích.  - Blesk/Michael Volf
Video se připravuje ...

MADONNA ( 3. ledna 2024 00:10 )

Ty jsi blbej...

MADONNA ( 3. ledna 2024 00:10 )

Přesně tak

Lomikel ( 28. prosince 2023 16:01 )

S těma lidma se mýlíte.
Japonci, kteří za WW2 jedli lidi celkem běžně, tvrdili, že lidské maso chutná jako opičí.
Jak chutnala člověčina Němcům u Stalingradu se nedochovalo. Oni je Rusáci většinou zabili, a těch pár co přežili se s tím nijak nechlubili.

testovnik ( 28. prosince 2023 14:36 )

Existuje jediná léčba - teplý plechový pelíšek.

krasomila ( 28. prosince 2023 14:29 )

Příště až bude někde řádit střílenej střelec na škole, tak si můžete přijet s dodávkou, však je to mladý, škoda to bezúčelně spálit nebo zahrabat a lidi prej chutnají dost jako vepřové, tak dobrou chuť! Ján jsem vegetarián. 👍

Zobrazit celou diskusi