Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sexy Santa, polonazí svalovci, mořské panny: Bizarní dekorace nabízí obchodník posedlý Vánoci

Autor: pma - 
23. prosince 2023
05:00

0Dvaačtyřicetiletý Brit Simon Perks je jedním z těch nadšenců, kteří milují vánoční svátky a dají se záležet i na sebemenších detailech. Simon si před pěti lety v Shrewsbury otevřel obchod s příznačným názvem Christmas Perks a prodává v něm vskutku zajímavé vánoční ozdoby jako hlavu zesnulé královny Alžběty II., sexy Santu Clause nebo polonahé postavičky. 

Od začátku prosince či adventu začínají lidé po celém světě dekorovat své byty a domy vánoční výzdobou. Obchodník Simon Perks z britského Shrewsbury má ve svém obchůdku Christmas Perks takové věci celoročně a to už po dobu pěti let. 

Ve výkladní skříni má Simon velký vánoční strom, který na různá témata zdobí celý rok. Jednou strom oslavoval britskou královskou rodinu, superhrdiny nebo komunitu LGBTQ+. 

Kromě tradičních vánočních ozdob a dekorací se v krámku najdou i poněkud bizarní kousky jako nahá paní a pan Clausovi nebo sexy spoře odění muži jako plastické figurky. „Mám tu pro každého něco, můj obchod je otevřen všem,“ přibližuje nadšenec, který svůj obchod zavírá na jen na jediný den v roce - na Štědrý den.

Zatímco mnoho návštěvníků a turistů je z prodejny v centru města nadšených, najdou se podle Simona i tací, kteří jeho láskou k Vánocům moc ohromeni nejsou. „Vždycky se najde někdo, kdo se mě ptá, proč tu mám v létě vánoční stromeček nebo proč mám na zdi takové cetky nahých mužů,“ připouští majitel obchodu. 

S negativními ohlasy si ale moc velkou starost nedělá. „Říkám si, proč ne? V lidech ty věci vyvolávají úsměv a místní mě tady v Shrewsbury podporují,“ vysvětluje svůj záměr Brit. Pro zájemce, kteří by si něco z jeho obchodu chtěli koupit, zřídil i e-shop, kde nabízí stejné zboží jako na prodejně. 

Video  Víte, jak dobře zabalit vánoční dárek?  - .
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi