Pro dekorace vyrazte do přírody

vánoční dárky
Autor: archiv blogerky

Běžte ven na procházku a inspirujte se při balení dárků přírodou. "V jednoduchosti je krása, a proto jsem se při letošním balení dárků inspirovala přírodními dekoracemi. Větvičky smrku, borovice nebo jalovce a šišky přinesou do domova vůni přírody, a protože jsem milovníkem starých věcí, přidala jsem ještě vykrajovátka po babičce a slaměné ozdoby. Když použijete přírodní dekorace v kombinaci s obyčejným hnědým balicím papírem a jutovými provázky, vznikne netradiční kombinace,” radí blogerka Petra.

Inspirujte se jejími originálně pojatými balíčky.

1. Hvězdička ze smrku

vánoční dárky
Autor: archiv blogerky

U prvního balíčku jsem použila obyčejný hnědý balicí papír, na který jsem pomocí malého rozprašovače nastříkala bílou tuš. Vznikl kropenatý vzor. Z kousku kartonu jsem si vystřihla kolečko a na něj nalepila pomocí tavné pistole větvičky smrku, až vznikla hvězdička, tu jsem pomocí provázku přivázala k dárku.

2. Jak dát na dárek stuhu?

vánoční dárky
Autor: archiv blogerky

Druhý dárek je zabalen do kombinace dvou balicích papírů. Na slaměné kolečko jsem drátkem upevnila větvičky jalovce a z každé strany jsem protáhla smetanovou stuhu. Jednoduché a efektní.

3. Vykrajovátko jako ozdoba

vánoční dárky
Autor: archiv blogerky

Stará vykrajovátka po babičce jsem zkusila využít jako dekoraci na stromek, daleko lépe ale vyniknou při balení dárků. Zde mi postačily opět obyčejný hnědý papír, látková stuha a tenká stužka se zlatou nitkou.

4. Malý vánoční stromek

vánoční dárky
Autor: archiv blogerky

Větvička jalovce vypadá samostatně jako vánoční stromek, stačí ji upevnit pomocí washi pásky a přidat zlatou hvězdu.

5. Šišky a stříbrný smrk

vánoční dárky
Autor: archiv blogerky

Šišky cypřiše jsou krásné, jemné a dekorativní, spolu s větvičkami stříbrného smrku jsem je použila na poslední balíček.

www.bydlimhezky.cz je blog o bydlení a proměnách interiérů. Nechybějí ani rady a osobní zkušenosti s renovacemi nábytku a bytových doplňků, ať už formou článků, foto postupů nebo videí.