Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Zmatený kolouch vběhl na tenisové kurty a nemohl se dostat ven: Vyprostit ho museli hasiči!

Autor: pma - 
11. prosince 2023
13:18

O druhé adventní neděli čekalo na kolemjdoucí v zámecké zahradě v Heřmanově Městci nemilé překvapení. Do areálu tenisových kurtů, které se v zahradách nacházejí, se skrz díru v plotě dostalo mládě jelena. Už ale nedokázalo najít cestu zpět a na pomoc mu museli přispěchat dobrovolní hasiči, kteří zvíře za pomoci štípaček dostali za plot a odchytili ho. 

Hasiči jsou často záchranou pro lidi, svou pomoc ale často směřují i ke zvířatům. O druhé adventní neděli se například jednotka dobrovolných hasičů z Heřmanova Městce vydala na pomoc zatoulanému kolouchovi, který se dírou v plotě protáhl na tenisové kurty v centru města. 

„S uzamčenými tenisovými kurty jsme si museli poradit. Visací zámek jsme přestřihli a celkem šest hasičů pomalu nahánělo zvíře mimo tenisové kurty,“ popsal zásah velitel dobrovolné jednotky Ondřej Dostál.

Hasičům se nakonec podařilo během krátké chvíle zvíře chytit a dostat bezpečně mimo areál. Podle nich si bude majitel muset kurty a jejich oplocení lépe zabezpečit, aby zvíře znovu neprolezlo skrze děravý plot dovnitř. 

Video  Jihočeští hasiči zachránili z hluboké studny pejska.  - Facebook/HZS Jihočeského kraje
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi