Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šílený Nor překonal světový rekord: Vrhl se ze 40 metrů do ledové vody!

Autor: hpe - 
6. prosince 2023
20:39

Během prvního adventního víkendu Nor Ken Stornes nelenil. Vánoční radovánky si rozhodl zpestřit adrenalinovým sportem zvaným „death diving“, při kterém odvážlivci skáčou z vysoké výšky do vody s nataženýma rukama a břichem dopředu. Skokanovi se dokonce podařilo překonat světový rekord. Vrhl se z výšky 40,5 metrů. 

Virální video, které Ken zveřejnil na svém instagramovém profilu, šokovalo většinu z jeho 625 tisíc sledujících. Někteří z nich o něj měli i starost. Milovník adrenalinu není však v tomto směru žádným nováčkem. Podobné extrémní situace vyhledává rád a často. Stejně tak si i libuje v jejich sdílení na sociálních sítích. Tentokrát se ale exhibicionista doslova překonal. Podařilo se mu totiž trumfnout světový rekord. 

Video  Norský influencer překonal světový rekord ve skoku do vody.  - Instagram/@kenstornes
Video se připravuje ...

Z provizorní rampy Ken nejdříve hodil kámen, aby demonstroval, v jak velké výšce se nachází. Vzápětí se rozpřáhl a skočil vstříc ledové vodě. Tým jeho spolupracovníků už na něj v loďce dole čekal. Naštěstí se Kenovi nic nestalo a může se těšit z dalšího vítězství.

Držitelkou předchozího rekordu byla Asbjørg Nesjeová z Islandu, která skočila z výšky o deset metrů menší. „Světový rekord se znovu vrátil do Norska, kam patří,“ dodal Stornes. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi