Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Na léčbu pro Lenku s rakovinou se vybralo 5,7 milionu: Letuška poslala dárcům krásný vzkaz

Autor: jel - 
7. listopadu 2023
05:00

Šestatřicetiletá letuška vládní letky Lenka Růžková bojuje s agresivním a smrtelným typem rakoviny. Na léčbu v Německu se pro ni ve sbírce za pár dní vybralo neuvěřitelných 5,7 milionu. Dojatá žena poslala dárcům krásné poděkování. 

Mladá Lenka si plnila svůj sen. K armádě se dostala ze soukromého sektoru, jejím snem byla práce letušky. Pak se dostala k vládní letce. Cestovala s prezidentem, premiérem, ministry, ale i diplomaty nejen v letadlech, ale i ve vrtulnících. Před rokem ale přišla zpráva, která jí obrátila život vzhůru nohama. Lékaři jí diagnostikovali rakovinu.

V současné době je její nemoc ve čtvrtém stadiu a jedinou šancí je po Lenku nákladná léčba v Německu, kterou zdravotní pojišťovny nehradí. Pro letušku proto vnikla na crowdfundingové platforma Donio sbírka.

Češi pro nemocnou ženu během několika dní vybrali více než pět milionů korun. Vděčná Lenka jim poslala děkovný vzkaz. „Jen těžko hledám slova, kterými bych nyní popsala, co od čtvrtečního večera prožívám,“ napsala a dodala, že rychlost s jakou se potřebné finance vybraly, ji doslova paralyzovala. „Vaše dobrosrdečnost a solidarita je dechberoucí!“

Doplnila, že od té doby, co jí byla nemoc diagnostikována prožila mnoho špatných dní, nikdy ale neztratila vůli bojovat. Díky obrovské podpoře lidí, kterým není její osud lhostejný, se toto odhodlání ještě znásobilo. „S ohromnou pokorou a vděčností vám proto spolu s celou mou rodinou děkujeme za vaši štědrost, díky které mi byla dána šance na život,“ uzavřela krásnou zprávu Lenka.

carlae ( 7. listopadu 2023 09:08 )

Ale přiživovatelé na sbírkách se činí. Práce jim smrdí a tak "vybírají".Vždyť je to ostu***, vybírat peníze na léčbu někoho z vládní letky. Copak si neplatí zdravotní pojištění, jak se vůbec "vládní letka" o své zaměstnance stará? Kam jsme to dopracovali. Podporujeme ukroše a na naše lidi se vybírá? Fujtajbl

Zobrazit celou diskusi