Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Splněný sen pro Jaroslava s mozkovou obrnou: Navštívil fotbalový zápas a dostal i podepsaný dres

Autor: jel - 
14. října 2023
14:30

Sedmasedmdesátiletý Jaroslav z Liberce je od dětství odkázán na péči druhých, protože trpí vážnou mozkovou obrnou. Celý život je velikým fanouškem sportu a především fotbalového klubu FC Slovan Liberec. Dlouho toužil zažít tu správnou atmosféru přímo na stadionu, kvůli jeho zdravotnímu stavu se to ale zdálo nemožné. Naštěstí existuje krásný projekt Sanitka přání, díky kterému se seniorovi splnil obrovský sen. 

Sanitka přání je český neziskový projekt, jehož cílem je plnit sny vážně nemocným pacientům, kteří by se neobešli bez lékařské pomoci. Jedním z nich je i pan Jaroslav. Ten se od dětství potýká s mozkovou obrnou a poslední rok a půl žije v libereckém seniorcentru. Odjakživa má rád sport a přál si jednou zažít atmosféru prvoligového fotbalového zápasu přímo na Stadionu U Nisy, kde hraje jeho oblíbený klub FC Slovan Liberec.

Tento sen se mu díky Sanitce přání splnil druhou říjnovou neděli, kdy Slovan hostil pražskou Slavii. Jaroslav vybaven kšiltovkou domácích sledoval celý zápas přímo z blízkosti hrací plochy a náležitě oslavoval každý liberecký gól. Zpočátku mu hráči udělali velkou radost, protože vstřelili hned dvě branky po sobě a ač nakonec hosté z Prahy zápas otočili, pro pana Jaroslava šlo o nezapomenutelný zážitek.

Nakonec přišlo i pěkné překvapení. Senior se setkal i s libereckým záložníkem Christianem Frýdkem, který mu na památku daroval podepsaný dres.

„Ty jeho rozzářené oči, jak se už nemohl dočkat, mluvil o tom snad dva týdny, příprava do posledního puntíku.  A ta radost. Jste úžasný!“ napsala pod příspěvek Sanitky přání Jana.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi