Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sandra uvízla na Krétě: Diagnostikovali jí rakovinu a nemůže se vrátit domů!

Autor: rc - 
28. září 2023
21:03

Američanka Sandra Gutierrezová se těšila na svatbu své kamarádky, která se konala na Krétě. Ovšem poté, co přijela na řecký ostrov, všimla si, že má na pažích a na nohách modřiny. Jelikož Sandra trpí anémií, rozhodla se navštívit lékaře. Následná vyšetření odhalila rakovinu. Třiačtyřicetiletá žena uvízla na ostrově, jelikož by pro ni cestování mohlo být nebezpečné.

Sandra byla pozvána na svatbu své kamarádky na Krétě. Veselka se odehrála 27. srpna, ovšem Sandra se jí nemohla nakonec zúčastnit. Když se v den svatby ráno probudila, všimla si, že má na těle modřiny. Sandra trpí anémií, takže si z modřin nedělala hlavu. Ovšem její přítel, který je zdravotník, jí doporučil, ať zajde na krevní testy. Sandra proto vyhledala lékaře.

„Když jsem se dostala k lékaři, řekl, že musím jít na pohotovost,“ uvedla pro deník New York Post. Prý cítila únavu, ale myslela si, že je to jen z dlouhé cesty. Zároveň před cestou měla čtrnáct dní menstruaci, ovšem ani to jí nepřišlo zvláštní. Po řadě vyšetření jí byla diagnostikována akutní lymfoblastická leukémie. „U akutní lymfoblastické leukémie platí, že čím dříve bude léčba, tím lépe,“ vysvětlila mladá žena.

Vzhledem k jejímu onemocnění by pro ni mohlo být nebezpečné vydat se na dlouhou cestu domů. Mohlo by u ní totiž dojít ke smrtelnému krvácení do mozku či plic. Sama si musí platit zdravotní výlohy. Pojišťovna odmítla proplatit její žádost o proplacení výdajů za léčbu. V nemocnici na Krétě musí zůstat minimálně měsíc, dokud se její stav nezlepší a cestování pro ni nebude nebezpečné.

Video  Takhle operuje robot Da Vinci v nemocnici v Novém Jičíně.  - Karel Janeček
Video se připravuje ...

Jiří Zvěřina ( 28. září 2023 23:56 )

Určitě má cestovní pojištění, které její hospitalizaci pokryje...

Zobrazit celou diskusi