Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podcast: Co ženy cítí při orgasmu? Masturbace je u nás tabu, tvrdí Zuzana

Video se připravuje ...
Autor: pdc, ub, jim - 
10. září 2023
05:00

Již od puberty začala Zuzana Rozkoššš poznávat své tělo a nestyděla mluvit veřejně o sexu a dokonce ani o sebepotěšení. Jenže žen, které by se za masturbaci nestyděly a otevřeně si o ní povídaly, příliš nezná. Proč tomu tak je a co dámy tíží, prozradila v podcastu Už budu!

Poslední hostka pořadu Blesku vyrůstala v době, kdy časopisy a weby radily mužům a ženám, jak mají dosahovat orgasmu pomocí bodu G. Jenže výzkumy z posledních let ukázaly, že nic takového neexistuje. Za jednou z poševních stěn se nachází větší část klitorisu, díky jehož dráždění přes stěnu může žena dosáhnout orgasmu. Rozhodně to ale není nejlepší cesta, jak vyvrcholení u žen probudit.

Video Už budu! Celý rozhovor se Zuzanou Rozkoššš - pdc, ub, Jedlička, Chebotareva
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

"Všude se psalo o bodu G, takže já jsem k tomu směřovala a byla jsem hrozně frustrovaná, když jsem ho nemohla dosáhnout, nebo jsem nevěděla jak. Říkala jsem si, že tam to magický tlačítko prostě nemám," vybavuje si svoji tehdejší pocity Zuzana, majitelka brněnského sex shopu Rozkoššš. Zároveň upozorňuje, že různé mýty o ženském orgasmu panují ve společnosti dlouhodobě. Kupříkladu rakouský psycholog Sigmund Freud tvrdil, že na klitoris si mohou sahat pouze holčičky a ženy můžou dosáhnout plnohodnotného orgasmu pouze vaginálně.

Děkujeme, že nás sledujete, odebíráte a hodnotíte. Můžete nám napsat, co si o podcastu myslíte, nebo doporučit hosta na bleskpodcasty@cncenter.cz. Více informací o moderátorce Zorye Blue naleznete zde.

Tato tvrzení zakladatele moderní psychologie jsou samozřejmě nesmyslná a ženy mohou dosahovat orgasmů různými způsoby. V 20. století na základě těchto hypotéz si dle Zuzany Rozkoššš nechávaly udělat operaci, po níž se jim rozvolnily vazy v klitorisu a díky tomu byl více cítit ve vaginální stěně. Co přesně u vyvrcholení ženy pociťují, detailně Zuzana popsala na základě svých bohatých zkušeností v pikantním rozhovoru.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.