Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pes uhryzl chlapečkovi (2) prsty na ruce: Lékaři dítě operovali 12 hodin!

Autor: štt - 
18. srpna 2023
21:05

V noci z pondělí na úterý v katovické nemocnice přijali chlapce, jehož ošklivě pokousal pes. Dítě mohlo o prsty přijít, ale ošetřující lékaři svolali špičkový tým s cílem končetinu zachránit. Operace trvala až do oběda následujícího dne, ale zadařilo se. Chlapeček bude v dospělosti moct ruku používat.

K traumatickému incidentu došlo dle Super Express v katovické čtvrti Wełnowiec. Dvouletý chlapec byl na procházce se svým otcem. V jednu chvíli se dítě zastavilo u plotu a prostrčilo svou malou ručku v mezeře mezi laťkami. Pes, který hlídal pozemek, neváhal ani vteřinu a zaútočil.

Když otec uslyšel pláč, ihned agresivní zvíře zastrašil, ale už bylo pozdě. Jeho synovi chyběly dva prsty. Dítě bylo okamžitě převezeno do dětského zdravotního střediska. Matce se mezitím podařilo najít prostředníček, ale část ukazováčku pes nejspíš sežral.

„Pondělí půl dvanácté v noci… Místo romantického večera s manželem, jsem skončila na operačním sále,“ napsala na svůj instagramový účet Agnieszka Niewczasová, jedna z plastických chiruržek, která se náročné operace zúčastnila.

V čele týmu byl světoznámý chirurg, profesor Adam Maciejewski. Po 12 hodinách strávených na sále mohl lékař na sociální sítě spokojeně napsat, že se jeho týmu podařilo prst replantovat. Jako důkaz přiložil video, na kterém z přišitého prstu teče po vpíchnutí jehly krev.

Video  Z přišitého prstu teče krev - důkaz o správném napojení cév.  - instagram
Video se připravuje ...

Uživatel_5629124 ( 20. srpna 2023 11:27 )

Z čoklařů se mi chce zvracet🤢

Milly Melon ( 19. srpna 2023 22:00 )

Zobrazit celou diskusi