Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Bohaté, vlivné a krásné: Renomovaný časopis sestavil žebříček moderních bohyň

  • Autor: štt - 
    12. 6. 2023
    11:20

    Tento měsíc se v britské Národní portrétní galerii znovu otevírá výstava průkopnických fotografií Madam Yevonde, která v sérii „Bohyně a jiné“ z roku 1935 zachytila ty nejúchvatnější krásky své doby. Renomovaný časopis sezval význačné ženy, aby s nimi nafotil sérii inspirovanou slavnými protějšky. Kdo jsou ony současné bohyně?

  • 1.Žebříček Tatleru

    Atraktivní, ale i úspěšné. Tak by se daly jednoduše popsat všechny ženy, které se umístily v prestižním žebříčku sestaveném časopisem Tatler. Najdete v něm dcery známých miliardářů, ale i zatím opomíjené podnikatelky. Přinášíme vám medailonky alespoň některých z nich.

  • 2.Delphi Primroseová

    Delphi se narodila do slavného skotského rodu Dalmenyů, sídlícího západně od Edinburgu. Mnozí její předci dosáhli význačného společenského postavní. Například otec je předsedou aukční síně Sotheby’s. Není proto divu, že na devatenáctiletou dívku byly od dětství kladeny vysoké nároky. Ve škole proto patří k nejlepším žákům a svými výsledky aspiruje na některou z prestižních britských univerzit.

    Mimo školu se věnuje šití. Pro práci využívá matčiny staré šaty a dává jim tak nový život. Právě díky videím, na kterých zachycovala svůj volný čas, se jí podařilo proslavit. Všimla si jí i slavná modelingová agentura, která jí nabídla smlouvu. 

    Delphi je začínající modelkou. Delphi je začínající modelkou. | Instagram

  • 3.Eliza a Amelia Spencerovi

    Narodily se sice do jedné z nejslavnějších britských šlechtických rodin, ale jejich dětství nebylo nijak jednoduché. Když byly dvojčatům pouhé čtyři roky, jejich rodiče se rozhodli přestěhovat na druhý konec světa, do jihoafrického Kapského města. Chtěli své děti uchránit před dotěrnými novináři. Nicméně o rok později pár požádal o rozvod, který bez ustání plnil stránky bulvárních listů.

    Eliza a Amelia, kterým je nyní 30 let, si na své dětství však nestěžují. Během dospívání se věnovaly charitě a během studia na univerzitě navštěvovaly místní sirotčinec. Do rodné Británie se vrátily teprve nedávno. Obě mají stálé partnery a poohlížejí se po vysněných profesích. Eliza uvažuje o práci interiérové designérky a Amelia by chtěla pořádat svatební hostiny.

    Eliza a Amelia Spencerovy Eliza a Amelia Spencerovy | Instagram

  • 4.Ari Reidová

    Ari Reidová se živí obchodováním s nemovitostmi. Známá je zejména na Instagramu pod přezdívkou „oblíbenkyně z Chelsea“. Loni v březnu se díky jednomu ze svých videí dostala i na titulní stránky novin.

    Na sociálních sítích totiž sdílela video, ve kterém radila, „jak si napustit vanu po anglicku“. Realitní konzultantka pouze dala špunt do vany a spustila oba kohoutky. Lidé byly z návodu natolik zmatení, že si jej začali navzájem posílat a rázem byl hit na světě.

    Proslavila se díky videu, v němž radila jak správně napustit vanu. Proslavila se díky videu, v němž radila jak správně napustit vanu. | Instagram

  • 5.Sarah a Vimbai Masiyiwaovi

    „Bill Gates z Afriky“, tak se přezdívá Srivu Masiyiwaovi, prvnímu černošskému miliardáři, který byl zařazen na prestižní seznamu spravovaný The Sunday Times. Nyní žije spolu se svou manželkou Tsitsi a jejich šesti dětmi v Londýně.

    A zdá se, že se jeho dcery potatily. Sarah se zabývá duševním zdravím a Vimbai je dokumentaristka. Obě jsou známé i svými stylovými outfity. Ať už se jedná o večerní šaty, či běžné oblečení do města, sestry dokážou zazářit. Možná právě pro jejich ojedinělý vkus se Tatler rozhodl mladé ženy oslovit. 

    Vimbai a Sarah Masiyiwaovy jsou dcery afrického miliardáře. Vimbai a Sarah Masiyiwaovy jsou dcery afrického miliardáře. | Instagram

  • 6.Camilla de la Poer Beresfordová

    Další ze šlechtičen je dcera bývalého profesionálního hráče póla Henryho Beresforda, 9. markýze z Waterfordu. Jejich rodinné sídlo patří k nejstarším irským rezidencím. Předci se zde usadili již ve 12. století.

    Přestože rodina disponuje mnoha majetky, musela Camilla jako mnozí ostatní vrstevníci chodit při studiu na brigády. Šestadvacetiletá dívka vystudovala módní návrhářství na Bath Spa University a již během studia založila vlastní oděvní značku, která ji proslavila. Účastnila se rovněž reality show, kde se setkala s dalšími mladými aristokraty.

    Camilla vystudovala módní návrhářství. Camilla vystudovala módní návrhářství. | Instagram

  • 7.Gina Hopeová

    „Jedna z nejžádanějších dívek na vdávání,“ tak před několika lety Tatler referoval o nyní čtyřiadvacetileté slečně. Ta již roce 2008 absolvovala bakalářské studium herectví na Arts Educational Schools a po vystoupení v National Theatre Connections obdržela od sira Alana Acykbourna cenu za vynikající herecké výkony. Vystupuje jak v reklamách, tak v krátkých filmech. Její rodina se může pyšnit staletou historií a oddanou službou pro monarchii.

    Lady Georgina Hopeová Lady Georgina Hopeová | profimedia.cz

  • 8.Galerie

    Video  Lady Kitty Spencerová jako ambasadorka exkluzivního letního přístavu  - Profimedia
    Video se připravuje ...