Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Princezna Vittoria (19) je následnicí zaniklého italského trůnu: Chlubí se životem v luxusu!

Autor: rc - 
10. června 2023
05:00

Pochází ze šlechtického rodu a jednoho dne by se dokonce mohla stát královnou. Zatím si však princezna Vittoria Savojská užívá svého privilegovaného života. Devatenáctiletá následnice již zaniklého italského trůnu je hvězdou instagramu. Na sociální síti, kde má desetitisíce fanoušků, se chlubí svým životem plným luxusu.

Monarchie v Itálii skončila před téměř 80 lety. Rod Savojských zde vládl mezi lety 1861 – 1946, tehdy ještě byla země známá jako Italské království. Nicméně po druhé světové válce došlo ke zrušení monarchie a nastolení Italské republiky. Rodina se následně odebrala do exilu, kde zůstala až do roku 2002, kdy jim bylo umožněno vrátit se do Itálie. 

Druhou v pořadí na zaniklý italský trůn je Vittoria Savojská. Ještě do roku 2021 bylo nemožné, aby Vittoria jakožto žena stanula v čele rodu. Ovšem její dědeček Viktor Emanuel, kníže neapolský, změnil pravidla nástupnictví. K 16. narozeninám své vnučky vydal dekret, kterým jí udělil pravomoc vést rodinu.

Ženská dědička

Dnes již devatenáctiletá princezna je tak první ženou po 1000 letech, která může stanout v čele rodu. „Myslím, že je to velmi důležitý čin, zvláště nyní v roce 2021,“ uvedla tehdy pro televizi ABC Vittoria, která je prvozenou dcerou Emanuela Filiberta Savojského a Clotilde Couraouové. V čele rodiny stojí zatím její otec. Ten je ale připraven v pravý čas odstoupit a předat otěže mladší generaci. „S velkým potěšením odstoupím a nechám ji převzít roli, což jsem si jistý, že zvládne lépe než já. Nebude to zítra, ani za rok, ale až bude připravená. Je důležité, aby mladší generace měla šanci uvést nové moderní myšlenky do praxe,“ řekl Filiberto pro Daily Telegraph.

Luxusní život princezny

Nicméně princezna si zatím užívá luxusního života. Na sociální síti instagram ji sleduje víc než 80 tisíc fanoušků. Vittoria, která je studentkou politologie a dějin umění v Londýně, miluje módu a věnuje se dokonce modelingu. Objevila se i na titulní straně magazínu Vanity Fair ve Francii. Nedávno se na instagramu pochlubila reklamním videem, které natočila pro francouzskou kosmetiku Carita. 

Video  Královna Alžběta a její chaty, chalupy, paláce a letní sídla  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi