Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na každé dítě jedna lednice nebo mrazák: Matka devíti ratolestí ohromuje svými nákupy

Autor: štt - 
10. března 2023
17:56

Pokud jste někdy vařili pro letní tábor, určitě si vzpomínáte, kolik času příprava jídla zabrala. Američanka Jamerrill Stewartová (41) každý den kuchtí pro takový menší skautský oddíl. Musí totiž nakrmit svých devět hladových dětí. Jako znalá hospodyně sdílí své tipy jak na skladování potravin, tak na nákup produktů ve slevě.

Američanka Jamerrill Stewartová je máma na plný úvazek. Stará se totiž o svou početnou rodinu, pro níž běžný nákup nestačí. Kilogramy jídla skladuje ve čtyřech ledničkách a pěti mrazácích. I když to není vůbec snadné, snaží se mít ve svých zásobách přehled.

Na Instagramu se pyšní tím, jaký řád vládne v jejím špajzu. „V jedné lednici mám uložené pouze hovězí maso a v další kuřecí s vepřovým,“ píše v popisku. Dále nezapomíná ani na mraženou zeleninu a ovoce. Na obrázku je vidět, jak spotřebiče praskají ve švech.

Nejen organizace skladovacích prostor, ale i jejich čistota je důležitá. Ledničky proto nechává rozmrazit, aby je mohla umýt. Při pravidelném úklidu zjistí, které potraviny má navíc a věnuje je sousedkám.

Většina potravin však nepřijde vniveč. Pokud se něco nesní ihned, najde se cesta, jak jídlo uchovat déle čerstvé. Jemerrill například všechno ovoce konzervuje. Fotografie, na nichž leží desítky vyskládaných sklenic, ohromí tím, kolik hodin práce jim musela žena věnovat.

Velká rodina si žádá velké nákupy. Její videa s přetékajícími nákupními košíky baví internet. Asi není potřeba vysvětlovat, proč Jamerrill upřednostňuje rodinné a XXL balíčky.

Když něco kupuje po kusech, pokladní se vždy pořádně zapotí. Osmdesát balíčků sušenek je zcela běžnou záležitostí. Naopak žena žertuje, že „se to hned sní“.

Video  Historie svatebních dortů: Tyto dorty byly v kurzu před lety. Které vládnou nyní?  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi