Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Miliardář Bill Gates se stal dědečkem! První vnouče porodila nejstarší dcera

Autor: rc - 
7. března 2023
14:29

Jeden z nejbohatších lidí planety Bill Gates je dědeček! Jeho nejstarší dcera Jennifer (26) na svět přivedla své první dítě. Narození holčičky oznámila na sociální síti instagram. Novopečená maminka neprozradila, jaké jméno se svým manželem Nayelem Nassarem pro dcerku vybrali.

Jedna z nejbohatších rodin světa se rozrostla o dalšího člena. Nejstarší dcera miliardáře Billa Gatese oznámila, že přivedla na svět svého prvního potomka. Na sociální síti instagram publikovala fotografii, na níž se svým manželem Nayelem Nassarem drží malého drobečka v náručí. Podle informací britského deníku Daily Mail Jennifer porodila holčičku, ovšem jak dcerušku se svým manželem pojmenovali, zatím novopečení rodiče neprozradili.

Honosná svatba

Jennifer a Nayel se zasnoubili po třech letech chození v lednu v roce 2020. „Řekla ano, cítím se jako nejšťastnější muž na světě,“ pochlubil se zásnubami na sociální síti Nayel. V říjnu roku 2021 se dvojice vzala při okázalé svatbě na rodinném pozemku rodiny Gatesů. Nejdřív stvrdili své manželské sliby při muslimském obřadu a následující den vypukla obrovská oslava na farmě o rozloze 124 akrů. Na obřad si nevěsta vzala oslnivé svatební šaty, které si nechala ušít u módní návrhářky Very Wang. Na svatebních oslavách nechyběli rodiče Jennifer, kteří se rozvedli v roce 2021 po 27 letech společného života. 

Striktní výchova

Gates v několika rozhovorozech promluvil o tom, že své děti s exmanželkou Melindou vychovávali tak, aby usilovali o to, co chtějí. Dokonce uvedl, že své bohatství využije k pomoci chudým spíš, než aby jej odkázal svým vlastním dětem.

Video  Bill Gates – obdivuhodné úspěchy i kontroverze jednoho z nejúspěšnějších podnikatelů všech dob  - Videohub
Video se připravuje ...

Ačkoliv sourozenci Jennifer, Rory a Phoebe vyrůstali v sídle, jehož hodnota se pohybuje kolem 131 milionů dolarů, tedy v přepočtu zhruba 2,9 miliardy korun, v americkém Washingtonu, jež má vlastní tělocvičnu, domácí kino či pláž.

Děti prý musely vykonávat domácí práce, na televizi se mohly dívat jen omezenou dobu a mobilní telefony neměly do čtrnácti let. Nicméně své nejstarší dceři Gates odkázal dva luxusní domy, včetně farmy, kde se konala pompézní svatba, při níž si vzala Nassara.

Absolvetnka prestižní univerzity a sportovkyně

Jennifer v roce 2018 úspěšně získala bakalářský titul na prestižní Stanfordské univerzitě a rozhodla se studovat medicínu na Icahn School of Medicine v New Yorku. Rovněž je úspěšnou parkurovou jezdkyní. Jízdě na koni se věnuje od šesti let. Je to vášeň, kterou sdílí svým manželem Nayelem, který je profesinálním jezdcem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi