Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lyžovat jen ve spodním prádle? Na ruském Grelkafestu to není žádný problém!

Autor: pma - 
17. února 2023
19:59

Sibiřské lyžařské středisko Šeregeš je již několik let známé pozoruhodnou akcí Grelkafest. Každoročně se tam nadšenci zimních radovánek loučí s lyžařskou sezónou jen ve spodním prádle a užívají si bujarých večírků a oslav. Akce se koná i přes stále pokračující válku, kterou před rokem Rusko na Ukrajině vyvolalo.

Asi každý si na lyže či snowboard bere teplé oblečení, aby se nenachladil. Podobně ale nesmýšlejí účastníci kuriózního hudebního Grelkafestu, který se letos již po desáté koná v sibiřském lyžařském středisku Šeregeš.

Zábava na svahu je zdarma

Během deseti dní si návštěvníci užijí divokých večírků, taneční hudby, skoků na lyžích ale hlavně sjezdu na lyžích či snowboardu jen ve spodním prádle. Dokonce se na akci udílí i cena „Miss Šeregeš“. A to vše nabízí organizátoři zcela zdarma. Zájemci se jen musí přihlásit skrze webový formulář a souhlasit s tím, že se případně jejich fotka objeví na sociálních sítích Grelkafestu.

Festival se nese v duchu loučení se zimou a účastníci tak sjezdovky jako volání jara brázdí ve spodním prádle, plavkách nebo bizarních kostýmech při teplotách mezi pěti až patnácti stupni Celsia.

Veselí napříč válce

Letošní ročník se uskuteční ve dnech 13. až 23. dubna, a to i přes stále pokračující vojenskou invazi Ukrajiny, kterou vloni iniciovalo Rusko. Ta ostatně organizátory a fanoušky nezastavila ani v roce 2022.

 

Zobrazit celou diskusi