Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nebe, moře a božský klid: Odlehlý maják je k mání za pakatel!

Autor: rc - 
4. února 2023
05:00

Nového majitele hledá dům strážce majáku Strathy Point, který leží na severním pobřeží Sutherlandu ve Skotsku. Domek strážce je k mání za 4 miliony Kč a stane se ideálním útočištěm pro ty, kteří už mají dost shonu velkoměst a uspěchaného života.

Domek strážce majáku disponuje čtyřmi ložnicemi, kuchyní, koupelnou, šatnou, uhelným sklepem, dvorkem a garáží. „Je to ideální místo, kde si můžete užít klid, relax a přírodu,“ uvádí realitní kancelář Harper Macleod. Maják je obklopen panenskou přírodou. Stojí na úpatí útesu. Z domku je nádherný výhled na zeleň a modré moře.

„Je ideálním místem pro pozorování ptáků a velryb, delfínů a tuleňů,“ dodává kancelář s tím, že nový majitel si může užívat dlouhé procházky, čerstvý vzduch a jedinečný výhled na útesy. V minulosti byl domek nabízen pro turisty k rekreaci a nyní hledá dlouhodobého majitele. Nemovitost je k mání za v přepočtu 4 miliony Kč.

Ovšem zájemce by si měl uvědomit, že v blízkosti nejsou žádní sousedé. Nejbližší vesnice Strathy je vzdálená tři kilometry. Ve vesnici je hospoda a kavárna a pláž. Obchod a malá restaurace je vzdálená asi deset kilometrů v Melvichu. „Thurso je přibližně 37 kilometrů od majáku a má řadu obchodů se zásobami a službami,“ dodává realitka. Maják byl vyřazen z provozu v roce 2012.

Video  Bytová krize. Proč jsou v Česku tak drahé byty a nájmy?  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi