Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na cestu k Bohu na čemkoliv: Farář Štěpán (49) má papíry na všechno, sní o letadle...

Autor: Kateřina Moravcová - 
3. února 2023
05:00

Jak se nejrychleji dostat k Bohu? Farář Romuald Štěpán Rob (49) z Karlových Varů se na svou cestu k Bohu může vydat jakýmkoliv dopravním prostředkem. Na motorce, v kamionu, traktoru i autobusu.

Farář Rob má řidičák na všechno. „Nejdřív to bylo na motorky. Pak jsem si udělal papíry na osobní auto. Jenže o ty jsem před několika lety na chvíli přišel, protože jsem se vybodoval,“ hanbí se krapet duchovní. Aby si řidičák obnovil, musel se opět začít učit všechna silniční pravidla. „A tak jsem si řekl, proč toho nevyužít a nezkusit si udělat papíry na další prostředky. Navíc mi byl inspirací můj kolega a kamarád farář z Jaroměřic, který umí také řídit úplně cokoliv,“ dodává s úsměvem.

A tak si během tří let kolonky na zadní straně průkazu doplnil o ta nejposlednější vozidla, aby i on, jak sám říká, měl řidičák pořádného chlapa. „Řízení je můj koníček. Je to relax mimo kostelní prostředí. Vyčistím si u toho náramně hlavu. V létě jsem za týden ujel kamionem 3,5 tisíce kilometrů. Neskutečný zážitek. Všichni kamioňáci mají můj obdiv, skláním se před nimi,“ dodává pokorně. Jaké má plány dál? To už prý nechává v Božích rukou. Myšlenky ho však táhnou, kam jinam, než nahoru do nebes. „Joo, ta letadla…“ dodal zasněně.

Za covidu ošetřovatel

Farář Rob má za sebou i zkušenost z nemocničního prostředí. V karlovarském špitále pomáhal během pandemie covidu pečovat o pozitivní pacienty. Místo své dovolené tam strávil celý měsíc.

Video  Nenapravitelný pirát silnic s falešným řidičákem jel v protisměru: Hrozí mu tři roky vězení!  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi