Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chlapec se při hře na schovávanou ukryl v kontejneru: Po šesti dnech ho našli v Malajsii!

Fahima našli po šesti dnech v Malajsii.
Fahima našli po šesti dnech v Malajsii.  (Autor: Reddit)
Autor: rix - 
31. ledna 2023
21:56

Patnáctiletý Fahim z Bangladéše se během hry na schovávanou zavřel do jednoho z kontejnerů v místním přístavním městě Čitagong. Po šesti dnech ho překvapení pracovníci našli až v Malajsii. Jak se to stalo? 

Fahim se při hře schoval do kontejneru, ve kterém posléze usnul. K jeho smůle byl ale kontejner poté naložen na loď. Ta směřovala do Malajsie. Když ho pracovníci v jiné zemi otevřeli, nestačili se divit. 

„Ten chlapec vlezl do kontejneru, usnul a ocitl se zde,“ divil se malajsijský ministr vnitra Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail. Pro Fahima to rozhodně žádná sranda nebyla. Byl vyhladovělý a dehydrovaný. Museli ho proto urychleně dostat do nemocnice. 

Aby taky ne, v kontejneru překonal vzdálenost zhruba 5 300 kilometrů. Policisté měli nejdříve mnohem děsivější podezření pro to, že se ocitl na lodi. Obávali se, že byl hoch zapleten do obchodování s lidmi. Nakonec došli i díky chlapci k závěru, že šlo o nešťastnou náhodu. 

Vše mohlo dopadnout mnohem hůře. V říjnu loňského roku našla policie rozkládající se tělo patnáctiletého chlapce, který se zamkl v přepravním kontejneru, který měl namířeno z bangladéšského Čitatongu do malajského přístavu Penang.

Video  Kde jsou? Setry Burdovy mají být údajně u Svědků Jehovových!  - pdc, icp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi