Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Výplata 4,34 milionu namísto 13 tisíc. Neprávem obšťastněný zaměstnanec pláchl s balíkem peněz

ilustrační foto
Podcast Maminka: Jak učit děti hodnotu peněz  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: štt - 
22. prosince 2022
17:54

Firma svému zaměstnanci omylem vyplatila několika set násobek běžné mzdy. Přestože muž slíbil, že peníze zašle zpátky, dal urychleně výpověď. Muž se dokonce odstěhoval a nikdo neví, kde je. Stopy však vedou do Chile

K události došlo ve společnosti Consorcio Industrial de Alimentos (Cial), která je jedním z největších výrobců uzenin v Chile. Dle médií zaměstnanec obdržel v přepočtu 4,34 milionu korun místo zhruba třinácti tisíc.

Překvapený pracovník se nejdříve obrátil na svého nadřízeného. Vedení společnosti po kontrole platebních záznamů potvrdilo, že muži vyplatilo přibližně 286násobek jeho měsíční mzdy. Ihned jej vyzvalo k navrácení částky.

Zaměstnanec osobně odsouhlasil, že peníze vrátí zpět. Nicméně po zbohatlíkovi a slíbených penězích se slehla zem. Po několika dnech do firmy přišla akorát žádost o výpověď. Nyní údajně není k zastižení. Společnost již proti zloději podnikla právní kroky, aby peníze získala zpět.

Video  Podcast Maminka: Jak učit děti hodnotu peněz  - Videohub
Video se připravuje ...

Ferry Ferkl ( 25. prosince 2022 13:22 )

Máte pravdu oba sice v Indii by tyto peníze stačily na krásné žití ale nevím kdo by tam chtěl 10 let vydržet než se promlčí trest každopádně je i Jiná varianta domluvit se s někým kdo Potřebuje nutně peníze a odsedí si to a vybere neboli převede peníze z vašeho účtu na účet třeba ve Švýcarsku vy přitom nahlásíte na policii ztrátu dokladů včetně bankomatni karty a jste z obliga dotyčný to za vás sice odsedí nebo přijme jakýkoliv trest ale budete oba z obliga i s penězi nemůžou dotyčného trestat za nic jiného než za nedovolené obohacení nebo podvod Rozhodně tam nefiguruje vrácení peněz Protože A jelikož nebyl seznámen s tím že dotyčný kterého okradl nebyly je ho

Uživatel_138406 ( 24. prosince 2022 14:51 )

Tady nic moc, ale v Asii a dalších státech by sis žil jako král až do smrti. 😂

diskutujici ( 23. prosince 2022 06:00 )

4 mega v Kč není žádná darda, za chvilku bys natahoval ruku před sociálkou.

al.bunda ( 22. prosince 2022 19:29 )

Už by mne v tomhle debilním státě nikdo nikdy neviděl

Zobrazit celou diskusi