Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kdo to čte, je vůl! Cestující překvapil vzkaz v jízdním řádu. Vystřelil si z nich zaměstnanec Správy železnic

Autor: inf, mah, Matouš Voldřich - 
10. prosince 2022
05:00

Dětinský nápis »kdo to čte je vůl« se objevil ve vysvětlivkách na odjezdové tabuli stanice Benešov u Prahy. Autora textu známého spíše ze školních lavic nyní ve vlastních řadách hledá Správa železnic.

Na lidi, kteří si na portálu Správy železnic (SŽ) tento týden prohlíželi nový jízdní řád stanice Benešov u Prahy platný od neděle, čekalo překvapení. Mezi vysvětlivky piktogramů se vloudil jeden zcela nový s popiskem »kdo to čte je vůl«, opatřený i nezdařilým překladem do angličtiny a němčiny.

„Šlo o nežádoucí zásah do vysvětlivek, ke kterému došlo pouze během úprav tabule pro potřeby benešovské stanice,“ řekl Blesku mluvčí SŽ Dušan Gavenda.

Hledají vtipálka

Státní organice nyní ve vlastních řadách hledá vtipálka, který text známý spíše ze vzkazů vyrytých na školních lavicích či záchodcích podniků čtvrté cenové propašoval až do oficiálního dokumentu.

„Správa železnic si kreativity zaměstnanců obecně velmi cení a snaží se ji podporovat, což ale pochopitelně není tento případ. Pokud se nám podaří odhalit autorovu identitu, budeme s ním tuto záležitost řešit,“ dodal Dušan Gavenda.

Doprava vtipálky přitahuje

Díky velkému počtu potenciálních diváků jsou žerty v dopravě populární, ne vždy však legální. Své o tom ví i Roman Týc (48) z umělecké skupiny Ztohoven, který v roce 2007 nahradil sklíčka 50 pražských semaforů verzí s panáčky při nejrůznějších činnostech, od venčení psa až po sezení na toaletě.

Ačkoliv se počin setkal s pozitivní odezvou veřejnosti, soud mu vyměřil pokutu. Tu ovšem nezaplatil, a strávil tak měsíc ve vězení.

Video  Slavný Orient Express obnoví provoz: Podívejte se dovnitř!  - Youtube/Orient Express
Video se připravuje ...

krtek. ( 10. prosince 2022 12:37 )

aktualni zpravodajské servry to řeší od středy, hezké že to Blesci také zaregistrovali

Milan Vinický ( 10. prosince 2022 08:40 )

Ten autor má pravdu. V době, kdy prakticky všechny vlaky mají kvůli pomalým jízdám a neustálým opravným pracem na dráze úděsná zpoždění a kapacita dráhy nestíhá, čte jízdní řády pouze vůl, který má o SŽ ještě nějaké iluze. Za minulého režimu nikdo neotravoval s ETCS a dalšími blbostmi, ale jezdilo se.

Zobrazit celou diskusi