Na pražské železnici se nejvýrazněji změní časy odjezdů vlaků na linkách S9 mezi Lysou nad Labem, Prahou a Benešovem u Prahy, dále R17 z Prahy do Tábora a R49 z Prahy do Benešova u Prahy. Drobné minutové posuny budou i na linkách S7 ve směru z Prahy do Berouna, S2/S22 ve směru Praha - Lysá nad Labem a R41 ve směru Praha - Kolín.

Ve Středočeském kraji budou největší změny na Benešovsku. Vlaky S98 ze Sedlčan budou prodlouženy z Olbramovic až do Benešova místo linky S90, která bude posílena v úseku Olbramovice - Votice. PID plánuje také posílit linku S99, která bude o víkendech jezdit mezi Benešovem a Vlašimí každou hodinu.

Autobusová doprava

V autobusové dopravě čekají na cestující největší změny v oblasti Voticka, rovněž navazují na dokončení části modernizace železničního koridoru. Autobusy výrazně pozmění své časy odjezdů tak, aby navazovaly na vlaky. V Praze se časové posuny spojů nejvíce dotknou linek v oblasti Klánovic, Uhříněvsi a Radotína. Systém PID se dále rozšíří o novou společnou linku se společností IREDO, která bude jezdit mezi Městcem Králové a Novým Bydžovem a mít číslo 853. Na některých dalších linkách se pak od neděle změní počty spojů a upraví některé zastávky či fungování školních autobusů.

Fotogalerie
26 fotografií