Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Houbař (37) spadl do sedm metrů hluboké jámy: Na pomoc čekal čtyři dny!

Houbař (37) spadl do sedm metrů hluboké jámy: Na pomoc čekal čtyři dny! - ilustrace
Houbař (37) spadl do sedm metrů hluboké jámy: Na pomoc čekal čtyři dny! - ilustrace  (Autor: Robert Malecký)
Autor: rix - 
31. srpna 2022
18:15

Dny plné zoufalství a beznaděje musel prožívat houbař Sergej Chmelevskij z vesnice Kneviči z ruského Přímořského kraje. Když vyrazil za svým oblíbeným koníčkem, spadl do sedm metrů hluboké jámy. Neohrožovaly ho jen hlad nebo žízeň, ale také hladoví medvědi. 

Mělo to být houbaření jako každé jiné. Bylo po dešti a Sergej se rozhodl, že využije šance ukořistit si ty nejlepší kousky. Namísto radosti ho ale čekalo pořádné drama, když spadl do hluboké jámy, která kdysi sloužila jako sklad ropy. Pomoc nepřicházela a muž se musel živit jen dešťovou vodou. 

Další problémem byla skutečnost, že Rus byl hluchý. Neslyšel tak případné kolemjdoucí. Ze všech sil se snažil křičet a dělat rámus, avšak dlouho marně. Neměl mobilní signál a do toho se bál divokých šelem. Oblast je známá výskytem medvědů nebo tygrů. 

Zázrak přišel až po čtyřech dnech, kdy jeho rámus konečně někdo zaslechl. Na místo ihned směřovali záchranáři. Ti k němu spustili popruh s provizorním postrojem a vytáhli ho. Zachránci hovořili o neuvěřitelném štěstí. „Nestává se často, abychom po čtyřech dnech pátrání našli živého pohřešovaného,“ uvedli. 

Sergej se svými zachránci hned vyfotil na památku. Byl plný dojetí. Mohlo dojít k obrovské tragédii a Rus nemusel být zdaleka jediným. Podle deníku Mirror je oblast plná podobných děr a otevřených studní, některé jsou pokryté trávou nebo listím.

Video  Jaké jsou projevy otravy houbami a jak si zachránit život?  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi