Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Slavného maratonce (59) napadl kojot: Život mu zachránily běžecké hole

Autor: rix - 
18. srpna 2022
15:05

Extrémní běžec Dean Karnazes „trpí“ vzácnou poruchou. Dokáže běhat nonstop bez přestávek na odpočinek. Během posledního závodu ale zažil pořádné drama. Napadl ho krvežíznivý kojot! Zachránil se jen díky holím, které při běhu používá. 

„Napadl mě kojot, to se mi tedy stalo úplně poprvé,“ informoval své fanoušky na první pohled značně rozrušený Dean s obličejem od krve. Jak sám doplnil, zachránily ho hole, se kterými běhá. „Praštil jsem ho a utekl, bylo to celkem brutální,“ popsal. 

Jakmile se z útoku oklepal, musel jednat. Byl v noci sám uprostřed divočiny. „Nejsem si moc jistý, co budu dělat,“ svěřil se nejprve. Pak uznal, že nejlepší bude pokračovat dál v běhu. „Mohl by se vrátit,“ bál se Dean. 

S divokými zvířaty už si maratonec zažil své. Dříve ho dokonce napadl žralok. Problémy s kojoty podle něj vznikly kvůli lidem. „Byl jsem svědkem toho, jak turisté krmili ta zvířata z ruky,“ popsal podle deníku Metro s tím, že se zvířata přestala bát. 

Karnazes je slavný běžec. Má vzácnou genetickou nemoc, který mu umožňuje rychle vyplavit kyselinu mléčnou z těla. Tím pádem také uběhne obrovské vzdálenosti, aniž by se unavil. Běžel dokonce i napříč Údolím smrti, kde teploty běžně dosahují padesáti stupňů Celsia. 

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi