Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tragédie českého šampiona v kulturistice: Matka chtěla Radka zpronevěrou vytáhnout z dluhů, otec je pak oba zastřelil?

Autor: mc - 
9. srpna 2022
05:00

Před 14 lety našla policie v rodinném domě v Rousínově tři bezvládná těla. Jedno z nich patřilo známému kulturistovi Radku Suchomelovi (†32), který se i pro policii stal v prvních hodinách hlavním podezřelým. Předpokládalo se, že kvůli finančním potížím mnohonásobný šampion zastřelil své rodiče (†51 a †55) a pak i sebe. Až po nějaké době vyšetřování odhalilo, že viníkem byl někdo jiný.

Výstřely slyšeli sousedé osudného dne roku 2008 už dopoledne, nikdo jim ale nevěnoval pozornost. Odpoledne kolem 17. hodiny už z domu někdo z příbuzných volal linku 158. Suchomelovi ani jeho rodičům už ale přivolaní záchranáři nedokázali pomoci. Podle dostupných informací ošetřili prý mentálně i fyzicky těžce postiženou starší dceru manželů, která utrpěla šok.

Předběžné závěry policie uváděly jako viníka právě Radka Suchomela, jenž získal na mistrovství Evropy v roce 2000 zlatou medaili v kategorii do 80 kilogramů, ve stejném roce se stal také vicemistrem světa. Mnohonásobného kulturistického šampiona podezřívali, že oba rodiče a poté i sebe zastřelil kvůli finančním potížím. Už za pár dní ale policie uvedla, že vrahem byl

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.