Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muže při plavání v Egejském moři odtáhly silné proudy: Život mu zachránil zatoulaný dětský míč

Autor: štt - 
16. července 2022
17:10

Muže s kamarádem během koupání v teplých vodách Egejského moře odtáhly silné proudy pryč od pláže. Poté, co se jeden z nich ocitl na otevřeném moři, náhodou k němu připlul ztracený míč, který mu zachránil život. Po 18 hodinách jej nakonec záchranáři nalezli. Jeho přítel je stále nezvěstný.

Třicetiletý rekreant, známý pouze jako Ivan, se na začátku července ocitl v nesnázích. U pláže Myti v řecké Kassandře jej zachytily silné proudy a odtáhly na otevřené moře. Jeho makedonští přátelé ihned zalarmovali pobřežní stráž, která jej po hodinách hledání prohlásila za ztraceného, napsal deník Metro.

Na otevřeném moři se Ivan zachytil zatoulaného dětského míče a jako zázrakem díky němu přežil. Přidržoval se míče, který mu pomáhal šetřit síly při namáhavém plavání. Až po dlouhých osmnácti hodinách později si jej všimli pátrající záchranáři. Od 10. července se Ivan postupně zotavuje z traumatizujícího zážitku.

Kamarád Martin Jovanovski, který byl ve stejnou dobu také vyplaven na moře, však bohužel zůstává nezvěstný. O Ivanově úžasném příběhu hojně informovala řecká média. Fotografie, na které pózuje s míčem, svým otcem a starostkou Kassandry Anastasií Chalkia, byla široce sdílena.

A shodou okolností se přihlásila matka, která poznala hračku svých dětí. Bratři Tryphon (11) a Thanos (6) si 30. června hráli se svým oblíbeným míčem na pláži Evgatis na řeckém ostrově Lemnos, když ho odneslo moře. Mořské proudy jej však zavály 80 kilometrů od ostrova do cesty Ivanovi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi