Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Krásná žokejka (28) si před nedávnem vzala svou životní lásku: Po nehodě ve stájích skončila v kómatu

Autor: štt - 
11. července 2022
21:43

Juana Andreouová utrpěla vážné zranění při stříhání koně. V nestřeženou chvíli ji zvíře koplo do hlavy a způsobilo jí vážné poranění mozku. Záchranáři převezli osmadvacetiletou ženu do melbournské nemocnice v kritickém stavu. Nehoda se stále jen pár měsíců poté, co se provdala za svou životní lásku.

Andreouová již prodělala dvě operace s cílem zastavit vnitřní krvácení. Nyní se nachází v umělém spánku a její stav je stabilizovaný. 

Na konci dubna si sportovkyně se snoubencem Jessem Hemmensem řekli své „ano“. Dojemná akce se odehrála v romantickém údolí Yarra Valley za přítomnosti rodiny a blízkých přátel. Na fotografiích zveřejněných na sociálních sítích je vidět, jak pár září, když ruku v ruce kráčí k oltáři.

Po necelých třech měsících však jejich životem otřásla tragédie. Andreouová nyní bojuje o život a k tomu se její manžel léčí s dlouhodobými zdravotními problémy. „Juana je pro mě vším – mým nejlepším přítelem a starostlivou manželkou,“ řekl deníku Daily Mail. Sám před 12 měsíci podstoupil náročnou operaci, která se zvrtla a málem zemřel. „Když jsem byl na jednotce intenzivní péče, nikdy mě neopustila a já ji taky neopustím,“ sdělil zkroušený muž novinářům.

Ihned po oznámení nehody přátelé reagovali  na tragédii vyjádřením podpory a lásky. I jezdecký klub Bulla, jehož byla Juana členkou, napsal, že „byla úžasným přínosem“. Dále uvedl, že žokejka byla velmi úspěšná v soutěžích. „Čeká ji velice dlouhá cesta k uzdravení. Její krásný plnokrevník High Valley ji bude velmi postrádat,“ napsal klub na svém facebooku.

Rodina již založila veřejnou sbírku na GoFundMe s cílem vybrat v přepočtu necelý milion korun na léčbu a další životní náklady. Po pouhých 4 dnech mohli blízcí ženy s radostí oznámit, že se jim podařilo dosáhnout cílové částky.  Dojatý manžel uvedl, že podpora, které se jim dostalo, „přesahuje vše, co si kdy dokázal představit“.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi