Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Neuvěřitelné shledání po 70 letech: Veterán (91) z korejské války se setkal s dávnou láskou

Autor: rix - 
16. června 2022
18:48

Když bylo Duanu Mannovi z americké Iowy 22 let, přidal se k americkému námořnictvu a bojoval v korejské válce. Během pobytu v Japonsku se zamiloval do mladé ženy, Peggy Yamaguchi. Poprvé se setkali na tanečním parketu a během dalšího setkávání se do sebe zamilovali. Jenže proti sňatku byla jeho matka. Opět se setkali se až dlouhém sedmdesátiletém čekání. 

Duan zkrátka nikdy neztratil naději. Když se s Peggy poprvé setkal v japonské Yokosuce, hned to mezi nimi zajiskřilo. Osud jejich lásce ale nepřál a námořnictvo ho krátce po začátku románku poslalo zpět do Spojených států. „Válka nešla podle plánů a dost se propouštělo,“ vysvětlil proč došlo k náhlému zvratu.

V té době byla Yamaguchiová s Mannem dokonce těhotná. Mladý pár přišel s plánem. Duane se vrátí do rodné Iowy, vybere si peníze které si tam uložil na svůj bankovní účet jež vložil na jméno svého otce pro případ, že by byl zabit ve válce, a přiveze si svou lásku do států.

Když se ale americký voják vrátil domů, čekal ho šok. Otec byl na tom velice špatně a utratil všechny jeho úspory. „Do posledního centu. Kdybych to věděl, tak se domů nevrátím,“ vzpomínal. Pak ještě k tomu od Peggy přišly chodit dopisy. Zapomněla na něj? Vypadalo to tak. Pravda ale byla jinde, dopisy pálila Duanova matka. „Nechtěla, abych si vzal japonskou dívku,“ vysvětlil bývalý voják. 

Po čase Mann zjistil, že už si Peggy vzala jiného může a k tomu ještě potratila jejich potomka. „Všechno to krachlo,“ zoufal si muž a vinu připisoval sobě. „Jako bych ji opustil,“ popsal. Od té doby se toužil se ženou opět setkat. V tom ho podporoval jeho syn Brian a na vlastní pěst po Peggy pátral. 

Příběh Duanovy lásky a zármutku se těšil oblibě médií a do hledání se pustili i lidé napříč společností. Na všechny pak čekalo milé překvapení. Peggy nežila za oceánem, ale pouhých tisíc kilometrů od Manna v Michiganu. „Pamatuji si ho, opravdu mě miloval,“ uvedla žena po sedmdesáti letech. 

„Jak říkal můj táta, vždy následuj své srdce,“ řekl nadšený Duane, když se s Peggy opět setkal. Společně probrali dávné trable a proč utichla jejich komunikace. Fotky své milované měl Duan celou dobu u sebe a tehdy ještě mladou dívku si tak neustále připomínal, informoval server KFDA.

Video  Svátek zamilovaných: Kde se vzala tradice svatého Valentýna?  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi