Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhadný požár luxusní lodi: Jachta za 60 milionů skončila na dně přístavu

Autor: štt - 
2. června 2022
05:40

V přístavu Turquay, který se nachází nedaleko anglického města Plymouth, o víkendu došlo k požáru. Hasiči museli likvidovat oheň, který zachvátil luxusní plavidlo v ceně 60 milionů korun. Policisté nyní zjišťují příčinu události.

Poslední květnový víkend došlo v jihoanglickém přístavu Torquay k rozsáhlému požáru. Ze zatím neznámých důvodů zde začalo na palubě luxusní jachty hořet. Do zásahu se muselo zapojit několik hasičských sborů z okolí hrabství Devon. Policisté na několik hodin uzavřeli řadu silnici v okolí nábřeží včetně hlavních promenád, informoval server Devonlive.com.

Server superyachttimes.com informoval, že poničeno mělo být plavidlo s názvem Rendezvous. Jedná se o 25 metrů dlouhou jachtu, kterou v roce 2010 zhotovila společnost Princess Yachts v Plymouthu.

Na palubu se vejde až osm hostů. Ubytovat se zde může tříčlenná posádka včetně kapitána. Dokáže jet rychlostí až 30 uzlů, což je zhruba 55 km/h. Server dále informuje, že loď byla naposledy renovována před dvěma lety. Její cena se nachází v rozmezí od 50 do 60 milionů korun.

Policie byla k požáru přivolána krátce po poledni a hasiči oheň uhasili před šestou hodinou večerní. Už kolem čtvrté hodiny se loď potopila. „Předpokládá se, že se loď vznítila a odtrhla se od kotviště. Hasiči museli plavidlo nejprve zajistit. Nedošlo k žádným zraněním,“ uvedla mluvčí devonské policie. Správce přístavu byl Agenturou pro životní prostředí pověřen bezpečným vylovením lodi z přístavního dna.

Během následujícího dne byla doprava ve městě znovu zprůjezdněna a veřejnost se vrátila do ulic hlavních bulvárů. „Nadále probíhá vyšetřování s cílem zjistit příčinu požáru,“ ukončila mluvčí.

Zobrazit celou diskusi