Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Při požáru trávy na Písecku zemřel člověk, příčinou je možná nedbalost

ilustrační foto
 (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
28. března 2022
13:37

Mrtvého sedmdesátiletého muže našli hasiči dnes při požáru trávy u obce Krsice na Písecku. Požár uhasili zhruba za půl hodiny. Při vyšetřování pracují s verzí, že to mohla být nedbalost. Přesnější příčinu úmrtí určí pitva. Koroner vyloučil cizí zavinění. Požár nezpůsobil žádnou majetkovou škodu. Novinářům to sdělily mluvčí jihočeských hasičů a policie.

Požár nastal kolem 12:20. Zasahovali dobrovolní hasiči z Mirotic a Čimelic, pak i profesionálové z Písku. Požár uhasili asi za půl hodiny, na místě našli mrtvého člověka, uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. „Byl to muž, rok narození 1950. Pálil klestí a trávu. Při hašení našli hasiči mužské tělo bez známek života. Koroner neshledal cizí zavinění, bližší příčinu úmrtí určí pitva,“ řekla ČTK krajská policejní mluvčí Martina Joklová.

Poslední týdny přibývá kvůli suchu požárů. Minulý týden jich hasiči v kraji likvidovali i přes dvacet denně, jak vyplývá z informací na webu. V úterý 22. března zasahovali u více než 30 požárů. „Jedná se o počet, který je násobně vyšší, než je obvyklý denní průměr. Více než dvě třetiny požárů se staly v přírodě,“ uvedla Matějů. Vedle toho hasiči likvidovali ten den večer tři větší požáry budov, kde vznikla škoda za statisíce korun.

O víkendu 12. a 13. března likvidovali jihočeští hasiči přes 60 požárů v přírodě. Většinou šlo o oheň, který se rozšířil po pálení klestí nebo jiného biologického odpadu. Jen za sobotu 12. března museli hasiči k požárům povolat 116 jednotek profesionálů i dobrovolníků. Hasit museli od 20. března i požár rašeliniště firmy v obci Žár na Českobudějovicku. Kvůli rozsahu museli vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu. V areálu firmy začala hořet hromada rašeliny na ploše deset krát 15 metrů, která byla vysoká tři metry.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání