Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kancléř Mynář promluvil před svým vyhořelým srubem: Vybuduji ho znovu a hezčí

Autor: for - 
4. dubna 2022
17:23

Vratislav Mynář se nově vyjádřil k nedávnému požáru srubu v Osvětimanech. Zemanův kancléř uvedl v prohlášení zveřejněném na stránkách Hradu, že měl být osudovou noc uvnitř s celou svojí rodinou. Stojí si také zatím, že požár nevznikl nedbalostí a ani náhodou. Policie ale nadále pracuje se všemi možnostmi. Mynář vzkázal, že srub vybuduje znovu.

„Nahoře byl součástí restaurace malý podkrovní byt, kde jsem trávil spoustu volného času se svými dětmi a rodinou. Děti zde měly své věci a hračky, slavili jsme zde každé Vánoce, narozeniny a zvali sem své přátele,“ napsal Mynář na stránkách Pražského hradu. 

Podle Mynáře nešlo o náhodu a ani o nehodu, viníka hledá jinde. „Už podle prvních zjištění našich i vyšetřovatelů tento požár někdo založil úmyslně,“ uvádí kancelář.

Policie ale podle zjištění Radiožurnálu nadále pracuje se třemi možnostmi – a tedy se vznikem požáru kvůli nedbalosti, kvůli technické závadě a nebo kvůli úmyslu. 

Hasiče k požáru přivolala bezpečnostní agentura, která dostala ze srubu signál o pohybu uvnitř nemovitosti, jak dále uvádí iRozhlas.cz. „Oznámila nám to bezpečnostní agentura,“ uvedl pro server mluvčí hasičů Zlínského kraje Roman Žemlička.

Dle vyjádření z agentury ale není jasné, jestli pohybová čidla nespustil již samotný žár nebo věci, které mohly v důsledku požáru padat. Požár pak měl údajně začít právě v bytě, který Mynář ve svém příspěvku zmiňuje.

Mynář: Měli jsme tam trávit víkend, syn ale onemocněl

Právě i v osudový den (29. 3.) měla Mynářova rodina trávit ve srubu volný čas, jak dále vyplývá z vyjádření hradního kancléře. Rodinka ale nakonec do chaty v Osvětimanech nevyrazila kvůli nemoci jednoho ze synů.

„Vybuduji ho znovu,“ slibuje pak Mynář s tím, že srub bude ještě hezčí. 

Restauraci Vratislava Mynáře v Osvětimanech zničil požár. (29.3.2022) Restauraci Vratislava Mynáře v Osvětimanech zničil požár. (29.3.2022) | Blesk:Slávka Červená

Hasiči dostali hlášení o požáru hospody v půl třetí ráno, jednotkám ze Zlínského kraje pomáhali i hasiči z jižní Moravy. „V době našeho příjezdu k požáru hořela celá střecha objektu. Na místo se dostavil správce budovy. Hasební práce jsme prováděli v dýchacích přístrojích s několika proudy vody. Odběrní místo vody k hašení bylo zřízeno u hasičské zbrojnice a ve středu obce Osvětimany,“ uvedli hasiči na facebooku.

Mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička řekl, že nikdo nebyl zraněn, předběžná škoda byla 15 milionů korun. V úterý hasiči údaj zpřesnili na 20 milionů korun.

Video  Ozáření ruští vojáci míří do Běloruska. Utne Rusko plyn? A Mynářova záhadná cesta do Kataru  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

horaIysa ( 5. dubna 2022 11:26 )

Můžeš upřesnit co tím myslíš? Které nadnárodní společnosti mají tak blízko k hlavě státu a mohou si dovolit to, co Mynář, aniž by jim za to hrozil jakýkoli postih?

gemino ( 5. dubna 2022 10:42 )

Vybuduje ho znovu a hezčí. Ostatně si na to nakradl dost. Ještě, že karma je zdarma

illenne ( 5. dubna 2022 10:26 )

Také si myslím, že má dost peněz na to, aby si to znovu nechal postavit. Na to co dokázal jako kancléř nemusí být vůbec pyšný. Bez prověrky, s odvahou nechat skartovat důležité dokumenty, na to je ovšem kádr. Naprosto nezajímavý, ale nejspíše s dlouhými prstíky a podporou. Tohle raději doma nemít.

panda82 ( 5. dubna 2022 08:34 )

Proč né, máte odkloněno dost, ze státního rozpočtu, ten to unese

UFO1 ( 4. dubna 2022 21:52 )

Za peníze občanů ČR a s požehnáním pana prezidenta

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa