Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Krysa napadla spící důchodkyni (76): Ohryzala jí oční víčka a prsty!

Autor: štt - 
19. května 2022
10:38

Paralyzovanou důchodkyni z Velké Británie v noci pokousala velká krysa. Manžel ji ráno našel ležet v kaluži zasychající krve. Kromě mnoha škrábanců jí ohryzala oční víčka a některé prsty. Hlodavce druhý den chytili a zastřelili.

Ráno 9. května šel John Kirk (85) pozdravit svou ženu Dianu, která, jelikož trpí Parkinsonovou chorobou, vyžaduje celodenní péči. To, co uviděl, mu vyrazilo dech! Nebohá důchodkyně byla celá od krve s výraznými ranami na obličeji a krku. Při bližším prozkoumání si John všiml, že má okousaná víčka a prsty.

Jak později zjistili, strašlivá poranění způsobila krysa, která se ukrývala ve staré kredenci, kde měl John schovaná ptačí semínka. Ihned proto v místnosti nastražil past. Druhý den ráno v kleci supěl devět centimetrů dlouhý hlodavec. Kulovnicí půjčenou od souseda zvíře bez milosti popravil.

Bývalý řidič kamionu bez servítek popsal celou událost pro novináře z The Mirror: „Když jsem byl na vojně, chlapík ve vedlejší místnosti si vystřelil mozek z hlavy. Nepořádek se však nedal srovnat s tím, co nadělala ta krysa. Když jsem vešel do místnosti, myslel jsem, že Dianu někdo postřelil.“

Důchodkyně trpí řadou nemocí. Před šesti lety spadla ze schodů a poranila si mozek. Od té doby skoro necítí žádnou bolest. „Jedinou útěchou je, že Diana příliš netrpěla,“ dodal manžel. Pár spolu žije již přes 35 let. Svůj domov nalezli v malé vesnici nedaleko Nottinghamu.

John novinářům dále přiznal, že v domě delší dobu pozoroval šramotivé zvuky. „Před Vánoci jsme doma měli krysu, ale myslel jsem, že deratizátoři dům vyčistili,“ dodává. Osudnou noc rovněž zaslechl jakési škrábání. Během spánku měl pocit, že se něco pohybuje i v jeho pokoji. Obojímu bohužel nevěnoval větší pozornost.

Hlodavec se do baráku nejspíše vplížil ze zahrady, jelikož jej přilákala ptačí semínka. Jak později zjistil v kredenci se nacházelo krysí hnízdo plné výkalů. Nejedná se o ojedinělý případ. Větší krysy se nezaleknou dítěte, ani menších domácích mazlíčků.

Huga ( 20. května 2022 07:24 )

To by byl vynikající článek na prvního dubna. "Druhý den ráno v kleci supěl devět centimetrů dlouhý hlodavec. Kulovnicí půjčenou od souseda zvíře bez milosti popravil." Když si představím to supící, devět centimetrů dlouhé monstrum, obchází mě hrůza.....

y1xcvbnm ( 19. května 2022 12:25 )

pán byl asi dobrý střelec, trefit tak malinké zvíře i když podle redaktora to byl macek!! 9 cm !!! to je snad myš , taková krysa ani není

ptacek5 ( 19. května 2022 11:30 )

Už dlouho jsem se tak nezasmála, jako při čtení tohoto článku. 9 cm velká krysa. To je fakt macek, který se vplížil do bytu. Zastřelit by měli toho, kdo tento článek napsal.

Zobrazit celou diskusi