Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Američanka se narodila se dvěma vagínami: Varování lékařů i zázračný porod!

Autor: rix - 
11. května 2022
17:48

Dvě dělohy, děložní hrdla i vagíny. Američanka Stephanie Haxtonová z Aljašky se musí potýkat se vzácnou anomálií. Jejím snem ale vždy bylo mít miminko, což s diagnozou uterus didelphys mohl být problém. Jakoby se ale stal zázrak. I přes varování lékařů a nepatrné naděje se ženě a jejímu manželovi Benovi narodila naprosto zdravá dívenka Stella. 

Bizarní diagnozu se Stephanie dověděla od svého gynekologa, když jí bylo třiadvacet let. Nejde o nic příjemného. Obzvlášť, pokud žena touží po dítěti. Riziko potratu se s diagnozou zvyšuje, protože jejich dělohy jsou daleko menší než je obvyklé. Stephanie tak byla strachy bez sebe a naděje na dítě se v mysli spíše vzdala. „Takže jsem tak nějak pokračovala, založila si firmu,“ vysvětlila sympatická Američanka, že se raději věnovala jiným věcem. 

V sedmadvaceti ale otěhotněla. Její štěstí ovšem bohužel netrvalo dlouho. Naplnila se varování lékařů a Stephanie potratila. Jak uvedl deník Daily Mail, navzdory zklamání ale žena otěhotněla zanedlouho znovu. Tentokrát čekala holčičku, kterou společně s mužem pojmenovali Stella. 

„Bylo to jednoho dne, kdy jsem si uvědomila, že mi vynechala menstruace, tak jsem se rozhodla udělat si těhotenský test a tehdy jsem zjistila, že jsem těhotná,“ popsala Stephanie. Na ultrazvuk docházela kvůli rizikovému těhotenství každý týden. Že donosí Stellu v termínu, se nezdálo moc nadějné.

Do toho hrozily problémy s tím, že dívenka se vyvíjela Stephanie v malé děloze a mohlo se stát, že se převrátí až bude větší. Jako by se ale stal zázrak. Stellu nakonec hrdá maminka porodila naprosto zdravou a bez větších problémů. Nebyl třeba ani císařský řez. „Je to naprosto zdravé miminko, jsem za to opravdu vděčná,“ nebránila se Američanka dojetí. 

kralovna-vsech-mori ( 11. května 2022 18:48 )

Jasně, ve 23 se dozvěděla, že má uršulu dvakrát.

Zobrazit celou diskusi