Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Koupil sklad za pár tisícovek, uvnitř našel trezor se 175 miliony! Radost mu zkazili právníci

Autor: štt - 
14. května 2022
13:01

Příběh jak z hollywoodského filmu. Muž v koupeném skladu našel trezor plný bankovek. Z nálezu se však dlouho netěšil. Původní majitel se mezitím rozpomenul, co v sejfu zapomněl a rozhodně o to nechtěl tak snadno přijít.

Dan Dotson, moderátor oblíbeného pořadu Válka skladů, se na kameru svěřil s neuvěřitelným příběhem. Jeden z jeho bývalých klientů v roce 2018 koupil malý sklad, v němž na něj čekal ohromující nález, napsal Daily Star.

Dan na sociálních sítích zveřejnil video, v němž celý příběh vylíčil: „Přišel za mnou muž s nabídkou koupě menšího skladu za zhruba 11 000 korun.“ V objektu se měl nacházet trezor, kterého si předešlý majitel nejspíš nevšiml.

„Většina sejfů bývá prázdných, ale tenhle nebyl,“ vypráví dál. Uvnitř se nacházelo 7,5 milionu dolarů (v přepočtu zhruba 175 milionů korun) v hotovosti! „Jackpot“ měl nicméně háček.

Původní majitel skladu si brzy po prodeji svůj omyl uvědomil a na šťastného nálezce poslal skupinu právníků. Ti šťastlivci nejdříve nabídli odměnu necelých jedenáct milionů korun a příslib, že „nedorozumění“ nebudou řešit soudní cestou. „Nový majitel se s nimi nechtěl vůbec bavit a nabídku ihned smetl ze stolu,“ říká dále Dan.

Advokáti na reakci byli připraveni a za několik dní přišli znova: s novou dvakrát vyšší nabídkou a připravenou žalobou. Našemu milionáři nejspíše došlo, že původní majitel to se soudem myslí vážně a rozhodl se nabídku přijmout.

„Nedokážu si představit, že někdo zapomene na sejf se skoro 200 miliony korun. Možná jej měl jen na starost a nevěděl, co se uvnitř skrývá za jmění. Nevím,“ přemýšlí nahlas Dan. Nicméně, asi většina z nás by se spokojila i s menší částkou zhruba dvaceti milionů, nebo ne?

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi