Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odešli na procházku a byt byl v plamenech: Kvůli nabíječce přišla Verunka s Martínkem o domov!

Autor: lc - 
14. dubna 2022
05:00

Zbyl jen holobyt, začouzená spoušť a oči pro pláč! Pětiletá Verunka a teprve šestitýdenní Martínek z Březůvek na Zlínsku spolu se svými rodiči náhle přišli o domov. K neštěstí došlo poté, co maminka s dětmi odešla na procházku a doma nechala mobil v nabíječce...

Když se paní Mrázková s dětmi vrátila domů, byl byt v plamenech. „Mobilní telefon v nabíječce byl původcem požáru a od něj chytla pohovka. Po návratu z procházky už hořel téměř celý byt. Naštěstí se nikomu nic nestalo, ale byt je v tuto chvíli neobyvatelný a rodina přišla o svůj domov. Nestihli si odnést téměř nic,“ popsala pro Blesk.cz rodinná příbuzná Tereza Janáčková s tím, že Mrázkovi získali dočasné ubytování u příbuzných v Sazovicích.

Požár způsobil podle hasičů škodu v předběžné výši 700 tisíc korun, byt je ovšem kompletně zničený. „Rodina si musí pomáhat, a proto jsme se rozhodli pro Mrázkovy uspořádat sbírku, abychom jim alespoň trochu ulehčili překonání nečekané životní události a rodina si mohla znovu vybudovat svůj domov,“ vysvětluje dále Tereza, která založila sbírku na dobročinné platformě Donio.

Jakákoli vybraná částka bude využita na opravu bytu, tedy opravu omítek, opravu elektřiny, nové podlahy, okna, dveře. Potřeba bude i nové vybavení, nábytek, dětská výbavička pro Martínka a hračky pro obě děti.

Video  Žena 31. března 2022 spustila v Národním muzeu protipožární opatření, způsobila škodu tři miliony.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

kralovna-vsech-mori ( 14. dubna 2022 21:19 )

Proč sbírka? Na co jako? Na byt který není jejich a žijí tam v nájmu? Majitel to jistě pojištěný má a jemu to pojišťovna zaplatí.

kralovna-vsech-mori ( 14. dubna 2022 21:16 )

kdoasi ( 14. dubna 2022 20:21 )

Pokud mají pojistku a nedostanou proplacenou plnou výši škody, pak ji mají takzvaně podpojištěnou. Tzn.hodnota bytu (domu) je vyšší, než hodnota uvedená v pojistce. Ušetřili bohužel na nesprávném místě.

pro-zmenu ( 14. dubna 2022 17:06 )

Válečný PR sightseeing pokračuje, Miloš Vystrčil už není Tchajwanec, ale Ukrajinec (otázka dne: Kdo teď dělá Tchaj-wan?), do vlaku nastoupil v helmě nejspíš už v Praze, jako jediný ji měl i v Kyjevě, kde už se nic neděje, v kupé při focení nechyběla obligátní mapa důležitosti, kterou pozorují lidé. Ach.

Podle našich informací z kuloárů Hlavního nádraží prý chystá státní cestovní kancelář JEDEME ZA KRVÍ v rámci budgetu na ukrajinskou válku vyslat speciální pendolino, kde se postupně vyfotí u hořících trosek a lidských těl všichni nedůležití lidé, kteří si myslí, že jsou důležití.

Ne, vážně. Po internetu od rána jede virální snímek Vystrčila, Fischera a spol. z kupé u mapy, kterým se chlubili cestou na Ukrajinu. Z té fotky každý racionálně uvažující člověk musí cítit vyloženě hmatatelnou trapnost. Proč? PROČ? Proč teď? Proč oni? Ano, na pozvání parlamentu, bla bla bla… Je to úplně fuk.

Miloš Vystrčil a spol. jsou takoví „Fialové z Wishe“. A samozřejmě si jako tleskače přibalili kamery České televize.

abelfarao ( 14. dubna 2022 11:44 )

Přesně. O usmažených koulích už jsme četli mnohokrát, že pánové? Kolik z těch mrzáků má dneska děti?

Zobrazit celou diskusi