Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Máma onemocněla rakovinou: Její syn (11) si nechal ostříhat dlouhé vlasy a věnoval je na charitu

Autor: rc - 
26. února 2022
21:17

Pomoci dětem, které bojují s rakovinou, se rozhodl teprve jedenáctiletý chlapec. Rodák z britského města St. Ives Eli McGee si nikdy nenechal ostříhat vlasy na krátko. Lokny mu sahaly až po pás. Ovšem poté, co jeho maminka Becky (55) onemocněla rakovinou, rozhodl se, že si je nechá ostříhat a daruje je dětem, které kvůli zákeřné nemoci přišly o vlasy.

V prosinci loňského roku Becky Barrettové lékaři v anglickém městě Cambridge sdělili zdrcující zprávu. Diagnostikovali ji rakovinu plic. Pětapadesátiletá maminka chlapce Eliho však měla štěstí. O několik dní později podstoupila operaci a nádor jí byl odstraněn. Becky nepotřebovala podle informací britského deníku Daily Mail ani následnou léčbu.

Nicméně to, co prožívala, se dotklo jejího jedenáctiletého syna, který se rozhodl, že pomůže lidem, již bojují se zákeřnou nemocí. „Myslím, že Eli viděl v nemocnici úžasnou péči a to je důvod, který ho inspiroval, aby vyhlásil sbírku,“ uvedla pro výše zmíněný deník. „Chtěl jsem udělat něco, abych pomohl, takže doufám, že získáme hodně peněz,“ uvedl Eli v úvodu sbírky na stránce Just Giving s tím, že hodlá peníze předat charitě, která náleží k nemocnici, v níž byla léčena jeho maminka. Darovanými penězi prý chce vyjádřit „velké děkuji za to, že se staráte o maminku.“

Veřejná sbírka však není všechno, co se rozhodl udělat pro onkologicky nemocné. Už od dětství si nechával narůst dlouhé vlasy. Nikdy si nenechal udělat krátký sestřih. Vlasy mu sahaly až po pás! Minulý týden se ale rozhodl, že své vlasy věnuje na charitativní účely. Dlouhé vlasy si nechal ostříhat od své tety Collette McGeeové, jež je profesionální kadeřnice. Následně vložil vlasy do obálky a poslal je na charitu, která vyrábí paruky pro děti, jež mají nádorové onemocnění.

VIDEO: Lze se vyhnout nádorovému onemocnění

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi