Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Lauře lékaři roky tvrdili, že má jen infekci: Pak jí našli rakovinu slinivky!

Autor: štt - 
14. února 2022
15:35

Žena z Edinburghu se tři roky potýkala se silnými bolestmi v oblasti břicha. Doktoři jí diagnostikovali nejrůznější problémy. Až po několika letech zjistili, že trpí smrtelným onemocněním.

Čtyřiatřicetiletá Laura Gilmore Andersonová opakovaně kontaktovala praktického lékaře kvůli potížím v podbřišku. Obávala se, že bolest může souviset s problémy s početím. Mimo to často chyběla v práci a musela si brát volno. „Věděla jsem, že je se mnou něco špatně, něco, co souvisí s vaječníky,“ řekla severu Mirror. Lékaři jí vždy diagnostikovali virovou infekci, nasadili jí antibiotika a problémem se dál nezabývali.

Konečná diagnóza

Během karantény se její zdravotní stav rapidně zhoršil a v silných bolestech byla převezena na pohotovost. Lékaři pomocí ultrazvuku odhalil, že Laura má oteklou slezinu. Vzhledem k mladému věku a jinak dobrému zdravotnímu stavu irské rodačky se rozhodl se problém neřešit. Po čase, když otok sám nesplaskl, došli k závěru, že může mít vrozenou endometriózu, a poslali ji na kliniku pro léčbu neplodnosti.

„Nechtěla jsem se tak snadno vzdát. Vrátila jsem se potřetí na pohotovost, kde jsem znovu podstoupila ultrazvuk. Radiolog mě pak doporučil na magnetickou rezonanci,“ sdělila žena. Bohužel finální diagnóza ji podlomila kolena. Lékaři jí našli nádor na slinivce s tím, že jí zbývá odhadem poslední čtvrt rok života.

Nekončící léčba

Nezdolná žena se však nehodlala vzdát a rozhodla se podstoupit vyčerpávající chemoterapii. Ta nebyla úspěšná. Poté pokračovala v léčbě experimentálními léky z Mexika, které ji vyšly až na jeden a půl milionu korun. Peníze na léčbu jí pomohli shromáždit blízcí přátelé a rodina.

Když už si myslela, že se dostala z nejhoršího, dozvěděla se, že bude potřebovat další léčbu, a tak se opět vrátila ke shánění finančních prostředků. Nyní je zpět v Edinburghu, kde kombinuje experimentální léky s radioterapií. Čtyřiatřicetiletá žena potřebuje vybrat zhruba tři a půl milionu korun. Přispět můžete zde. „Velice děkuji za vaši pomoc. Dokud jsem naživu, nevzdám se,“ vyřizuje srdnatá žena všem přispěvatelům, kteří jí mezitím poslali v přepočtu již přes tři miliony korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi