Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Studentka (19) si vymyslela brigádu: Uklízením cizích šatníků si vydělá i 15 tisíc měsíčně

Autor: štt - 
12. února 2022
16:32

Devatenáctiletá Ella McMahonová z Leicesteru denně tráví tři až devět hodin vyklízením a barevným slaďováním svého šatníku. Z její obsese se vyvinulo v seriózní podnikání. Svou odpočinkovou činnost, spíž než klasickou práci si cenní na několik stovek korun za hodinu.

Studentka designu a vášnivá „shopaholička“ se na internetu podělila o sérii videí svého šatníku. Její preciznost a smysl pro řád jí mnozí mohou jen tiše závidět. „Nejradši bych nedělala nic jiného. Jsem posedlá neustálým přeřazováním, srovnáváním a slaďováním stejně barevného oblečení,“ přiznala serveru The Sun.

„Vyčistit a barevně sladit šatník mi zabere minimálně tři hodiny. Ale samozřejmě záleží i na tom, jak je skříň velká. Jednou jsem prací strávila dokonce devět hodin,“ doplňuje mladá Britka, která své služby nabízí i veřejnosti. Za hodinu práce si účtuje asi 600 korun.

Teenagerka od dětství milovala módu a krásné věci. Nejenže si je ráda prohlížela a kupovala, ale i různě vystavovala a ukládala do poliček. „Nápad vznikl při úklidu rodinného šatníku,“ vysvětluje, jak ke své práci přišla. „Vždy když mám nového klienta, nejdříve se seznámím s jeho oblečením. Člověk si ani neuvědomuje, kolik toho stihl nahromadit. Pak vytřídíme čtyři až šest pytlů plných nepotřebného oblečení, které odnesu do charitativního obchodu,“ popisuje svůj pracovní proces.

Ella má nyní asi dvě desítky stálých klientů, které pravidelně navštěvuje jednou za dva týdny. Vedle uklízení nadále studuje na univerzitě, ale díky vydělaným penězům si šetří na koupi domu a založení rodiny. Svou práci si pochvaluje i kvůli možnosti odpočinku. „Úklid a čistota zlepšuje psychické zdraví člověka. Když je vše uspořádané a přehledné, je pak mnohem snazší najít potřebné věci. Lidé většinou jen naházejí své oblečení do šuplíku a na konci týdne jej mají všude po bytě. Z dlouhodobého hlediska uspořádaný šatník šetří spoustu času a starostí,“ uzavírá Ella svou zkušenost.

krapotkin ( 12. února 2022 17:45 )

Sousedce taky jednou někdo vyklidil šatník, když nebyla doma, a odnesl si norkový kožich za 120000 Kč a pár zlatých naušnic.

Zobrazit celou diskusi