Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Novinářka (43) onemocněla encefalitidou a zapomněla na 20 let života: Nepamatovala si ani narození dětí

Autor: rc - 
25. ledna 2022
15:24

Dvacet let vzpomínek ztratila novinářka Claire Muffett-Reeceová (43). Maminka dvou chlapců (9 a 11) si šla lehnout s nachlazením, ale už druhý den skončila v nemocnici a v bezvědomí. Lékaři zjistili, že má otok na mozku způsobený encefalitidou. Když se probrala, nepamatovala si svatbu se svým manželem, narození dětí a znovu musela oplakat smrt svých nejbližších.

Život se obrátil vzhůru nohama Claire Muffett-Reeceové v červnu, rovnou na Den otců. V minulém roce slavila tento významný den se svým manželem Scottem a svými dvěma syny Maxem a Jackem.

Večer po hezkém dnu s rodinou se jí udělalo špatně. Domnívala se, že chytila chřipku od svého syna Maxe, a tak si šla brzy lehnout. Druhý den ji však její manžel nemohl probudit. Skočila v bezvědomí v nemocnici připojená na ventilátoru. Nicméně její stav se nezlepšoval, trpěla záchvaty. Neurologové nakonec zjistili, že má otok na mozku, který zřejmě způsobila zřejmě encefalitida. Lékaři jí nedávali mnoho šancí na přežití. Na přístrojích strávila šestnáct dní.

Ztráta vzpomínek

Žena se ale uzdravila. Když nabyla vědomí. čekal všechny šok. „Jak se mají kočky?“ zeptala se, když otevřela oči. Její milované kočky však zemřely. Nepamatovala si, že je vdaná a matkou dvou krásných synů. Její manžel se jí snažil ukázat fotografie v naději, že si vzpomene. „Scotta jsem potkala v hospodě v roce 1995 a od té doby jsme byli spolu. Vzali jsme se v roce 2008 a narodili se nám synové Jack a Max,“ uvedla Claire pro britský deník The Sun.

Ovšem Claire netušila, co se v jejím životě odehrálo za posledních dvacet let. „Naštěstí jsem si pamatovala všechny, které jsem znala. Nevím, jak by Scott zvládl, kdybych si myslela, že je cizinec. Bylo to tak zvláštní, dívat se na sebe do zrcadla, vidět vrásky, které jsem si nepamatovala,“ uvedla s tím, že se dostala domů po pěti týdnech.

Dokonce ani netušila, že je novinářka a že dělala rozhovory s celebritami. „Vzlykala jsem v náručí svého manžela Scotta a nevěřícně jsem poslouchala, jak mi řekl, že můj strýc Michael zemřel před třemi měsíci na rakovinu, můj strýc Peter zemřel před sedmi lety na infarkt a moje sestřenice Tash zemřela v roce 2018. Zřejmě jsem už za všechny truchlila, ale nepamatovala jsem si to,“ dodala.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi