Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dívka (19) se nudila během karantény, tak začala vyšívat tašky: Vydělává až 350 tisíc za den!

Autor: rc - 
19. ledna 2022
13:54

Nudila se a tak začala vyšívat. V tu dobu ještě netušila, že se z jejího koníčku stane lukrativní business! Britka Maisie Cromptonová (19) publikovala na sociálních sítích video, na němž vyšívá plátěné tašky a rázem měla desítky objednávek. Sekla s prací v supermarketu a v současnosti vydělává 12 tisíc liber (víc jak 350 tisíc Kč) denně.

Rodačka z britského města Cambridge Maisie Cromptonová po škole nastoupila do supermarketu, kde během lockdownu pracovala jednou týdně. Neměla jinak co na práci, a tak se rozhodla, že se nějak zabaví. Vzpomněla si, jak v dětství ráda vyšívala.

Výdělečné hobby

„Když mi bylo asi deset nebo jedenáct hrozně mě bavilo šití, pak, když jsem šla do puberty, mě to přestalo zajímat, ale stále jsem věděla, že to umím,“ řekla pro britský deník Daily Mail s tím, že si koupila potřebné věci a pustila se do práce. „Koupila jsem si jehly, vyšívací obruč, vyšívací nitě a kabelky za 25 liber (víc jak 729 Kč),“ uvedla o svém začátku s tím, že všechno dokumentovala na sociálních sítích. Netušila, že by někoho mohla její práce zajímat.

Úspěch na sítích

„Začala jsem sérii na TikToku,“ prozradila. „Zdokumentovala jsem celý proces, tedy od získání nápadu, jeho realizaci, až po získání materiálů a spuštění webu,“ dodala devatenáctiletá podnikatelka, kterou nyní sleduje na TikToku víc jak 176 tisíc lidí a téměř 7 tisíc lidí na YouTube. Tvorba jedné tašky jí zabere až tři hodiny denně. Nejdřív je prodávala na bezplatné prodejní platformě. Když viděla, jaký je o tašky zájem, spustila svůj vlastní web, s nímž jí pomohli přátelé.

„V den, kdy jsme web spustili, jsem měla třináct zakázek. Byla jsem tak šťastná. Vydělali jsme asi 4 tisíce liber (víc jak 116 tisíc Kč) za měsíc,“ uvedla s tím, že tolik si nevydělala v supermarketu za rok. Maisie už neprodává pouze tašky, ale také mikiny, trička a psací potřeby. Ráda by si ušetřila peníze, aby si mohla vzít hypotéku a pořídit si vlastní dům.  

VIDEO: Kateryna Demers má vlasy dlouho jako Locika z Pohádky. 

Video  Kateryna Demers má vlasy dlouho jako Locika z Pohádky.  - Instagram/kateno4eklala
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi