Princ Harry a Meghan Markleová se snaží zaopatřit své děti i sebe, jak se dá. Teď se zapojili do společnosti s názvem Ethic, která se zaměřuje na finanční technologie. Jejím cílem má být udržitelnost pro všechny a hipíci jsou prý mezi investory obzvláště vítáni. 

Jedná se o první projekt kolem financí, do kterého se slavný pár zapojil. Mimo společnosti Ethic se Harry zapojil například do startupu BetterUp na podporu psychického zdraví, příští rok mu má vyjít kniha a dvojice uzavřela smlouvy s Netflixem i Spotify. 

„Berou vážně svou snahu pomoci řešit problémy naší doby – jako je klima, rovnost pohlaví, zdraví, rasová spravedlnost, lidská práva a posilování demokracie – a chápou, že tyto problémy spolu neoddělitelně souvisí,“ uvedlo vedení společnosti ve svém prohlášení

To potvrdila i sama Markleová. Ta se pro New York Times svěřila, že si Harry už roky přál, aby existovala nějaká platforma blízká jeho hodnotám, do které by mohl vložit své peníze. „Tam, odkud pocházím, se lidé o investování nebaví. Nemůžete si dovolit takový luxus. Zní to tak přepychově,“ dodala. 

Moderní přístup

A právě proto manžele prý zaujala společnost Ethic, která se má podle svého motta „k lidem i k planetě chovat s respektem“. Platforma umožňuje lidem investovat podle jejich priorit, ať už je to zdraví, nebo lidská práva.

Jeden ze zakladatelů společnosti Jay Lipman tvrdí, že si přitom lidé vydělají stejně, jako by si vydělali tradičním investováním například do fosilních paliv či tabáku. „Pracujeme na budoucnosti, ve které je všechno investování udržitelné,“ uvedl v prohlášení. 

O tom, že společnost Ethic přistupuje k byznysu o poznání „moderněji“, než je zvykem, svědčí i řada dalších věcí. Zakladatelé firmy například namísto nažehlených košil do práce nosí batiku,nechávají si bez obav svobodně růst vousy, a ve firmě dokonce zaměstnávají několik psů. 

Chlupáči Roux a Gigi oficiálně spadají pod ochranku, zatímco Bryon to dotáhl na ředitele úsměvů. V rámci své pozice je přítomný všem meetingům a zvedá morálku na pracovišti. 

VIDEO: Meghan Markleová a Melissa McCarthyová uvedly nový charitativní projekt

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markleová a Melissa McCarthyová uvedly nový charitativní projekt. 

Fotogalerie
132 fotografií