Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejkrásnější dárek: Umírající dívka (12) dostala pod stromeček nové srdce!

Autor: rix - 
22. prosince 2021
13:48

Tanesha z Británie dostala k Vánocům ten nejlepší dárek, jaký si jen mohla přát. Po dvanáct let dlouhém boji s onemocněním srdce, kdy byla několikrát na pokraji smrti, dostala srdíčko nové! Šťastná dívka teď stráví Štědrý den doma se svou milující rodinou.

Tanesha Ivesová z britského města Barnsley se narodila se srdeční vadou. Trpěla tzv. kompletním defektem atrioventrikulárního septa, což je stav, při kterém se laicky řečeno v srdci nachází otvor mezi jeho pravou a levou stranou. Nebohé dívence musel být už v osmnácti měsících nasazen kardiostimulátor. Její životní situaci to ale zdaleka nevyřešilo. Problémy s jejím srdíčkem přetrvávaly. 

Jak uvedl deník Metro, v roce 2015 došlo k velkým komplikacím, když ve spánku přestala dýchat. „Třásla jsem s ní a začala křičet její jméno. Pak jsem ji rychle popadla a spěchala do nemocnice,“ vzpomínala ještě teď vyděšeně její maminka Amanda (47). Ke konci roku 2019 se Taneshin zdravotní stav opět zhoršil. Chirurgové zjistili, že její srdce selhává. Její jedinou nadějí byla transplantace.

„Nechci jít znovu spát, mami. Zastav je, pomoz mi,“ křičela dívenka, když ji 25. října letošního roku vezli na operační sál. Ačkoli si prožila doslova hororové chvíle, zákrok se naštěstí vydařil. „Jsme vděční dárci a myslíme na něj každý den. Bez jeho rodiny by se to nestalo. Je to velká úleva,“ uvedla šťastná máma. A co víc, Tanesha už rezignovala na to, že by po operaci strávila Vánoce doma. Opak je ale pravdou. 

„Je skvělé jet na Vánoce domů a být zase normálním dítětem,“ popsala dívka své pocity plné štěstí. Doma se na ní těšila i její šestiletá sestřička Ashanta. 

frantacizek ( 22. prosince 2021 16:30 )

fajne

Zobrazit celou diskusi