Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena (31) si doktorům pět let stěžovala na bulku a bolest v koleni: Když ji konečně vyšetřili, našli osm nádorů!

Autor: rc - 
24. listopadu 2021
13:07

Několik let trpěla neuvěřitelnou bolestí Joanna Georgiouová (31). Britka si na bolest stěžovala několikrát u svého praktického lékaře. Ten ji však ubezpečoval, že je vše v pořádku. Když už bolest nemohla vydržet, rozhodla se jít k soukromému lékaři. Vyšetření odhalila, že má v těle hned osm nádorů!

V roce 2016 si Joanna Georgiouová na koleni nahmatala malou bulku. Nález ji vyděsil a tak se rozhodla navštívit svého praktického lékaře. Obvodní lékař ji však ubezpečil, že se nejedná o nic vážného a je to pouhá cysta. Na bolest ji proto dal ibuprofen a poslal ji domů. Ovšem její stav se nelepšil a Joanna se stále potýkala s bolestí. Neustále se tak vracela ke svému lékaři, který ji stále předepisoval utišující léky. Během pěti let vystřídala hned několik doktorů. Od všech se ale vracela s předpisem léků na bolest.

Když udeřila pandemie koronaviru, konzultovala své zdravotní problémy s několika odborníky po internetu. V srpnu letošního roku už nemohla bolesti vydržet. Šla proto na soukromou kliniku. „Strávila jsem roky chozením k různým lékařům a specialistům, protože jsem hluboko uvnitř věděla, že je se mnou něco špatně. Nikdy prvnímu lékaři, kterého jsem navštívila, neodpustím,“ uvedla Joanna pro britský deník The Sun.

CT vyšetření ukázalo, že má v těle osm nádorů! Byl jí diagnostikán synoviální sarkom. Jedná se o vzácný sarkom, který se každý rok vyskytne u jednoho až tří lidí z milionu. Rakovinu měla už ve čtvrtém stádiu. Jeden nádor jí byl nalezen u srdce, šest menších nádorů měla v plicích a velký nádor v koleni. Díky léčbě se tumor u jejího srdce zmenšil o několik centimetrů. „Zní to jako dobrá zpráva, ale celkově to nemá velký vliv na moji prognózu. Do budoucna mě čeká několik důležitých rozhodnutí. Mohu pokračovat v radioterapii a prodloužit si život, jak jen mohu. Stále slýchám tuto frázi „prodloužit si život“ a nechci si prodlužovat život. Chci žít svůj život a tak uvažuji o operaci,“ řekla s tím, že jí lékaři mohou odstranit nádor z hrudníku. „Musela bych si nechat amputovat nohu, protože není žádný jiný způsob, jak se toho nádoru zbavit. Byla by to dlouhá cesta k uzdravení, ale jsem tvrdohlavý člověk a tak se snadno nevzdám,“ uzavřela.

VIDEO: Profesor Smetana: Lze se vyhnout nádorovému onemocnění?   

Xantypa ( 6. ledna 2022 15:27 )

Myslíte snad ten otřesný ústav Thomayerovu nemocnici plnou šikanózních neumětelů, kteří jsou na stejné úrovni, jako ti z tohoto článku, co zbabrali život pacientce?

Zobrazit celou diskusi