Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dovolená v troskách: Záplavy v poušti uvěznily rodinu s malými dětmi! Zásoby jim vozí letadlo

Autor: rix - 
16. listopadu 2021
15:41

Ve velké drama se proměnila dovolená pro čtyřčlennou rodinu Zavrosových. Dva dospělí se svými dvěma dětmi uvízli kvůli děšti v poušti! Nemohou tam, ani zpátky. Zásoby nešťastníkům dováží speciální letadlo. Záchranáři čekají, až se zlepší počasí.

Šťastná rodinka projíždí celou Austrálii ve speciálním karavanu. Zážitku mají opravdu mnoho, avšak dovolená se jim v posledních pár dnech vymkla z rukou. „Zdoláme Simpsonovu poušť,“ zvolávala rodinka na Instagramu. To se jim stalo osudným.

Přejet poušť v obytňáku by nebyl problém, kdyby jim plány nezhatilo počasí. Už šest dní jsou dva rodiče a jejich dvě děti uvízlí uprostřed ničeho. Do trablů je přivedly přívalové deště. Zavrosovi ihned zavolali o pomoc. Do vzduchu se vydalo letadlo z melbournského letiště Essendon, aby pro rodinu z Perthu dopravilo nezbytné zásoby.  

Jak uvedl deník Daily Mail, spolu s jídlem a vodou byly součástí dodávky DVD, sladkosti a plenky a také dopis od rodičů. Přes satelitní telefon si mohli se svými rodiči nakonec zavolat. To všem členům vlilo optimismus do žil. „Čekání na to, jestli jsou v pořádku, bylo strašné,“ uvedla paní Zavrosová. „Kdybyste chtěli uvíznout na nejhorším místě v Austrálii, bylo by to zde,“ přitakal její manžel. 

Řešení byly nasnadě dvě. Buď rodinu záchranáři osvobodí letecky, nebo se auto pokusí osvobodit z hory bahna a Zavrosovi odjedou sami. To by se ale muselo zlepšit počasí, které je stále špatné. Rodince drží palce i jejich fanoušci na Instagramu. Aby taky ne, sleduji je více než čtyři tisíce lidí. 

Studená fronta zodpovědná za vydatné přeháňky zasáhla ve středu jižní Austrálii a přinesla vítr o síle vichřice a téměř rekordní množství srážek. Divoké počasí způsobilo výpadky elektřiny v Adelaide. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi