Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Viktorka (13) skočila pro kamaráda (11) do rozvodněné řeky: Hrdinku za záchranu života vyznamenal hejtman

Autor: rys - 
22. října 2021
18:22

O prázdninách vytáhla mladšího kamaráda (11) z rozvodněné řeky. V pátek za to hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (STAN) školačku Viktorii Kudrnovou (13) ze ZŠ Demlova v Olomouci před celou třídou vyznamenal.

„Pro mě je to silný příběh. Když máme kolem sebe takové lidi, přece jenom se každému z nás žije lépe. Pokud se něco stane, je skvělé, že nám někdo pomůže. V jakémkoli věku. A když je ten věk třináct let, tak jako je Viktorce, je to o to úžasnější,“ sdělil hejtman Suchánek.

Vše se seběhlo během pár okamžiku na letním táboře na Šumpersku. Při jedné z táborových her se jeden z menších chlapců i přes striktní zákaz přiblížil k rozvodněné řece. Na kluzkém břehu mu ujely nohy a on spadl do vody.

„Já jsem viděla, že Jirka jde k vodě. Říkala jsem si, kam to leze, když tam vůbec nemáme chodit,“ popsala situaci Viki a dodala: „Pak jsem viděla, jak mu ujely nohy, a spadl do vody. Zajel až po hlavu a začal ho unášet proud. Tak jsem pro něj prostě skočila. Nepřemýšlela jsem nad tím, co dělám, nebyl čas a myslím, že by to v mé situaci udělalo hodně lidí.“

Hrdinka Viki Kudrnová dostala od hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka pamětní list, chytré sportovní hodinky, kytici a tašku dalších dárků.

hafblaf ( 22. října 2021 19:38 )

Po dlouhé době čtu něco hezkého.

Zobrazit celou diskusi